Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Deezer: χρηματοδότηση 185 εκατ. δολ. και είσοδος στο κλαμπ των μονόκερων

Η Γαλλική εταιρεία μουσικής online Deezer έκλεισε χθες τον έκτο γύρο χρηματοδότησης ύψους 185 εκατ. δολ. με στόχο την επέκταση στην αναπτυσσόμενη αγορά της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής, μια αγορά 400 εκατ. ανθρώπων.

Η Startup ιδρύθηκε το 2006 από τους Daniel Marhely και Jonathan Benassaya και μαζί με το Spotify ανταγωνίζονται στο online streaming μουσικής αλλά και με τις Apple και Amazon.

Η νέα αυτή χρηματοδότηση εκτόξευσε την αξία της Deezer πάνω από το 1 δισ. δολ. και προήλθε από τις Kingdom Holding Company, την εταιρεία επενδύσεων του Σαουδάραβα πρίγκιπα Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz AlSaud, και την Rotana, την πρώτη παραγωγό και διανομέα μουσικής στην αραβική γλώσσα στην περιοχή.
Σε αυτό τον γύρο συμμετείχαν και οι προγενέστεροι επενδυτές Orange και Access Industries.

Σε συνδυασμό με αυτό τον γύρο, οι Rotana και Deezer υπέγραψαν  μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για τη διανομή του καταλόγου των περιεχομένων ήχου και βίντεο της Rotana αποκλειστικά στην πλατφόρμα Deezer στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η συμφωνία διανομής καλύπτει αγορές στις οποίες ο τομέας της ψυχαγωγίας αναπτύσσεται, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις