Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η γαλλική BlaBlaCar εξαγόρασε την ρωσική Beepcar εν μέσω ευρύτερης συνεργασίας

Η γαλλική πλατφόρμα κοινόχρηστης μετακίνησης BlaBlaCar εξαγόρασε την αντίστοιχη πλατφόρμα BeepCar η οποία ιδρύθηκε το 2017 από την μεγάλη εταιρεία Ίντερνετ Mail.Ru. Η εξαγορά ανακοινώθηκε μαζί με αυτή της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του Mail.Ru Group και της BlaBlaCar.

Η BlaBlaCar ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Ρωσία το 2014 και γρήγορα έγινε η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινόχρηστης μετακίνησης στη χώρα διευκολύνοντας εκατομμύρια Ρώσους στις μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Η Ρωσία έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά της BlaBlaCar, με πάνω από 15 εκατομμύρια μέλη από μια παγκόσμια βάση χρηστών 65 εκατομμυρίων.
Τα τελευταία δύο χρόνια, η ανταγωνίστρια BeepCar παρουσίασε σταθερή ανάπτυξη τόσο στους χρήστες όσο και σε κρατήσεις, ενώ οι συνολικές λήψεις εφαρμογών έφτασαν τα 5 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε ολόκληρη τη Ρωσία, αν και η BlaBlaCar παραμένει ηγέτης στην αγορά της χώρας.

Πλατφόρμες όπως η BlaBlaCar προσφέρουν υπηρεσίες μετακινήσεων με υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στους κατά τα άλλα άγνωστους οδηγούς και προφανώς μεγάλη ευελιξία στις προσφερόμενες μετακινήσεις.
Η BlaBlaCar ιδρύθηκε το 2006 στη Γαλλία, έχει σηκώσει άνω των 300 εκατ, δολ. χρηματοδοτήσεων και ανήκει στο κλαμπ των ευρωπαϊκών μονόκερων.

Η σημερινή είδηση ​​αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την εδραίωση της διεθνούς ανάπτυξης της BlaBlaCar“, δήλωσε ο Nicolas Brusson, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BlaBlaCar. “Με αυτή την εξαγορά, διπλασιάζουμε τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε την κοινόχρηστη μετακίνηση στη Ρωσία και να καλύψουμε την υψηλή ζήτηση για μια βολική και αξιόπιστη λύση μεταφορών σε μεγάλες αποστάσεις“.

Από το φθινόπωρο, η BeepCar και οι υπηρεσίες της θα μεταφερθούν στο BlaBlaCar ενώ ο όμιλος Mail.Ru θα επικεντρωθεί στις υπόλοιπες δραστηριότητες του: στη διανομή τροφίμων, στις αγγελίες, στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις υπηρεσίες ταξί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις