Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Alibaba συνεργάζεται με την Softbank και επενδύουν 3 δισ. δολάρια σε delivery!

Οι υπηρεσίες delivery αναμένεται να είναι το επόμενο “πεδίο μάχης” ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς, καθώς έχει δημιουργηθεί ένα κενό στην αγορά το οποίο αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια, για το οποίο γίνεται αγώνας δρόμου ποιος θα προλάβει να το εκμεταλλευτεί πρώτος.

ένας κλάδος ο οποίος έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια κέρδους είναι αυτός του delivery φαγητού, έτσι η Alibaba συνεργάστηκε με την Softbank επενδύοντας 3 δισ. δολάρια στην υπηρεσία παράδοσης τροφίμων Ele.me η οποία ανήκει στην Alibaba. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η Ele.me θα συγχωνευτεί με την μηχανή αναζήτησης Koubei κάτω από μια νέα εταιρεία χαρτοφυλακίου. Η Koubei εστιάζει στη σύνδεση των τοπικών επιχειρήσεων μέσω παροχής υπηρεσιών πληρωμών και άλλων τεχνολογιών.

Αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί είναι εάν η επένδυση από τη SoftBank προέρχεται από το Ταμείο Vision ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την Softbank να μην έχει προβεί ακόμα σε καμία επίσημη δήλωση επί του θέματος.

Η χρηματοδότηση έρχεται σε μια εποχή που η Alibaba είναι σε ανταγωνισμό με την Tencent για την επικράτηση στον χώρο παράδοσης τροφίμων. Η Tencent είναι σημαντικός επενδυτής στο Meituan-Dianping, μια εφαρμογή υπηρεσιών που επιτρέπει στους ανθρώπους να παραγγέλνουν τρόφιμα και να αγοράζουν πράγματα όπως εισιτήρια κινηματογράφου. Στην Κίνα, υπάρχει ένας αγώνας για το ποιός θα κυριαρχήσει στον λεγόμενο χώρο online-to-offline (O2O), μια φράση που αναφέρεται σε αγαθά και υπηρεσίες που αγοράζονται μεν στο διαδίκτυο αλλά αντικατοπτρίζουν φυσικές τοποθεσίες, όπως κρατήσεις εστιατορίων.

Η συγχώνευση των Koubei και Ele.me θα μπορούσε να βοηθήσει την Alibaba να επεκταθεί σε μικρότερες πόλεις και να αυξήσει το αποτύπωμα της. Από την μεριά της η Softbank επενδύει σημαντικά ποσά σε υπηρεσίες κατά παραγγελία, όπως εφαρμογές σαν την Uber, που έχει δικό της αυτόνομο τμήμα παράδοσης τροφίμων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις