Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MyjobNow: Χρηματοδότηση 380.000 ευρώ από Venture Friends και Angels

H VentureFriends ανακοίνωσε πριν από λίγο τη νέα της χρηματοδότηση στην Startup MyjobNow ύψους 380.000 ευρώ η οποία έχει βάλει τον φιλόδοξο στόχο αντιμετώπισης της ανεργίας.

Το MyJobNow είναι μια online πλατφόρμα που βοηθάει επιχειρήσεις εστίασης και καταστήματα λιανικής να προσλάβουν προσωπικό. Μέσα στην εφαρμογή του MyJobNow εργοδότες και υποψήφιοι εργαζόμενοι μπορούν να συνδεθούν και να ανακαλύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με απλό και άμεσο τρόπο.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μπαίνει στην εφαρμογή και απαντώντας σε εύκολες ερωτήσεις καταχωρεί τόσο το μαγαζί του όσο και τις θέσεις για τις οποίες χρειάζεται προσωπικό. Ο υποψήφιος εργαζόμενος, ανοίγοντας την εφαρμογή για πρώτη φορά επιλέγει ποιες ειδικότητες τον ενδιαφέρουν από μια λίστα και στη συνέχεια συμπληρώνει το προφίλ του με φωτογραφία ή βίντεο, την εμπειρία του και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Στους 4 μήνες λειτουργίας του, το MyJobNow έχει προσελκύσει περισσότερους από 40.000 υποψηφίους σε περισσότερες από 15 ειδικότητες, από σερβιτόρους και ψήστες, μέχρι ρεσεψιονίστ, ταμίες και τηλεφωνητές σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως προαναφέραμε, εκτός από την VentureFriends, σε αυτόν τον πρώτο γύρο συμμετέχουν και δύο angel investors. Με το ποσό αυτό, η ομάδα στοχεύει να καταξιωθεί στην ελληνική αγορά και να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη διεθνή της ανάπτυξη.

Οι ιδρυτές της Startup είναι ο Στέφανος Κατσίμπας, πρώην Associate στην VentureFriends, o Αγαμέμνων Παπάζογλου, πρώην Investment Manager στην Charamida Investment Group (δεξιά στη κεντρική φωτογραφία) και ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης, της reEmbed και της Vidpulse (φωτογραφία αριστερά).

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την εύρεση εργασίας πιο εύκολη και γρήγορη για όλους» σημειώνει ο συνιδρυτής της εταιρείας, Στέφανος Κατσίμπας. «Είναι ένα μοντέλο που είναι πολύ δημοφιλές σε χώρες του εξωτερικού και έχει πρακτική και άμεση εφαρμογή και στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα, πάρα πολλές επιχειρήσεις ψάχνουν προσωπικό αλλά περιορίζουν την αναζήτησή τους στο κοινωνικό περιβάλλον του επιχειρηματία ή σε απρόσωπες αγγελίες με ελάχιστες δυνατότητες φιλτραρίσματος».

«Ο Στέφανος, ο Αγαμέμνονας και ο Άλεξ είδαν ένα μεγάλο κενό στην αγορά και με πολλή και συστηματική δουλειά έφτιαξαν μία καλύτερη λύση που καλύπτει τόσο τις ανάγκες των επιχειρηματιών όσο και των υποψηφίων εργαζόμενων και αυτό φαίνεται από την τρομερά ανοδική πορεία τους μέχρι σήμερα. Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, σε λίγους μήνες το MyJobNow θα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος να βρίσκει κανείς δουλειά σε εμπορικά μαγαζιά, στην εστίαση, τον τουρισμό και όχι μόνο» συμπλήρωσε ο Απόστολος Αποστολάκης από την VentureFriends. «Όλη η ομάδα του MyJobNow έχει τρομερό ταλέντο και όρεξη για δουλειά και σύντομα θα τους δούμε να περνάνε τα σύνορα και να καταξιώνονται και σε άλλες αγορές», συμπλήρωσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις