Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Πρόεδρος Τράμπ, η μεροληψία εναντίον των Συντηρητικών και η “αριστερή” Silicon Valley!

Ο Πρόεδρος Τράμπ κατηγόρησε την Google για λογοκρισία των απόψεων των Συντηρητικών στα αποτελέσματα αναζητήσεων με την Google και άλλες τεχνολογικές εταιρείες να απαντούν.

Η πηγή των καταγγελιών που υιοθέτησε ο Τράμπ στο σχετικό tweet του είναι η -συντηρητικών γραμμών- ειδησεογραφική σελίδα PJ Media. H έρευνα που έκανε η συντάκτρια “αποκάλυψε” ότι το 96% των αποτελεσμάτων σχετικά με την αναζήτηση ειδήσεων σχετικών με τον Τράμπ προέρχεται από αριστερίζουσες ιστοσελίδες και πολέμιους του Τράμπ όπως για παράδειγμα τα: CBS News, USA Today, Politico και CNN ενώ τα δεξιών πεποιθήσεων sites, όπως για παράδειγμα: National Review, The Weekly Standard και Breitbart υπο-εμφανίζονται με εξαίρεση το Fox News και την WSJ.


H Google σε απάντησή της προς το Business Insider ανέφερε: “Η αναζήτηση δεν χρησιμοποιείται για να ορίσει κάποια πολιτική ατζέντα και δεν μεροληπτούμε στα αποτελέσματά μας προς οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία“, η οποία προσθέτει ότι (η Google) επεμβαίνει συνεχώς τους αλγορίθμους της για να δώσει”υψηλής ποιότητας περιεχόμενο” στους χρήστες της. “Ποτέ δεν κατατάσσουμε τα αποτελέσματα αναζήτησης με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να χειραγωγήσουμε το πολιτικό συναίσθημα“, πρόσθεσε η απάντηση της Google.  

Ο Λευκός Οίκος επιτέθηκε και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για μεροληψία απέναντι στον Πρόεδρο των Η.Π.Α. με τον Jack Dorsey του Twitter να απαντά σε συνέντευξή του στο CNN :
«Δεν εξετάζουμε το περιεχόμενο μας όσον αφορά την πολιτική άποψη ή την ιδεολογία που εκφέρει”, αλλά πρόσθεσε, “Νομίζω ότι πρέπει να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι δεν προσθέτουμε πουθενά τις δικές μας πεποιθήσεις, οι οποίες αποδέχομαι ότι κλείνουν προς τα αριστερά“.

Σε κάθε περίπτωση έχει ένα ενδιαφέρον για έναν Έλληνα αναγνώστη να διαβάζει ότι tech gurus σαν τον Jack Dorsey και ειδησεογραφικοί οργανισμοί σαν το CNN θεωρούνται αριστερών πεποιθήσεων! Κάνοντας άμεση σύγκριση με την αριστερά στην Ελλάδα η οποία εκπροσωπείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Παρόμοιοι ισχυρισμοί για μεροληψία κυκλοφορούν εδώ και χρόνια αλλά κανένας δεν έχει παρουσιάσει ισχυρές ενδείξεις ότι οι εταιρίες της “αριστερής” Silicon Valley χειρίζονται αλγορίθμους για να μειώσουν σκόπιμα τους συντηρητικούς λόγω προσωπικών πολιτικών προκαταλήψεων.

Σε κάθε περίπτωση από τεχνικής άποψης τα αποτελέσματα της Google αλλάζουν από χώρα σε χώρα με τον αλγόριθμο κατάταξης να είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό ο οποίος παίρνει υπόψη του πολλές παραμέτρους για την εμφάνιση ενός αποτελέσματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις