Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μικροχρηματοδότηση επιχειρήσεων και στη Θεσσαλονίκη από το The People’s Trust

Μετά από δύο χρόνια σημαντικού έργου στην Αθήνα, το The People’s Trust επεκτείνει τις δράσεις του στη Θεσσαλονίκη με νέο γραφείο και στόχο να παρέχει σε επιχειρηματίες που δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες πηγές χρηματοδότησης τη δυνατότητα να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες σε εξοπλισμό και υπηρεσίες προκειμένου να δημιουργήσουν ή να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Μικροχρηματοδότηση μέχρι €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης θα παρέχει ο μη – κερδοσκοπικός οργανισμός σε νέες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

Το The People’s Trust είναι ένας ιδιωτικά χρηματοδοτούμενος μη – κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, προσφέροντας στους επιχειρηματίες τα εφόδια που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Από τον Μάιο του 2016 που ξεκίνησε τη λειτουργία του έως σήμερα, ο οργανισμός έχει χρηματοδοτήσει περισσότερες από 150 νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν δημιουργήσει πάνω από 260 νέες θέσεις εργασίας.

Η οικονομική αρωγή που παρέχει το The People’s Trust δεν περιλαμβάνει περιορισμούς στον κλάδο που δραστηριοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι, ούτε και στην ηλικία τους (αρκεί να έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη).
Επιδίωξη του οργανισμού είναι να στηρίξει την εδραίωση και ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών ιδεών από ανθρώπους που έχουν βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας, από άνεργους που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους θέση εργασίας, από υφιστάμενους επιχειρηματίες που επιθυμούν να κάνουν το επόμενο βήμα αλλά δεν έχουν πρόσβαση στο απαιτούμενο κεφάλαιο.

Εκτός από τη χρηματοδότηση, ο οργανισμός προσφέρει και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης οι οποίες περιλαμβάνουν συμβουλευτική καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες, εκπαίδευση και κατάρτιση, δικτύωση με επιχειρηματικούς φορείς, business coaching κ.α.

O Paul Kidner, Διευθυντής του The People’s Trust δήλωσε σχετικά: “Είμαστε πολύ περήφανοι για όλες τις επιχειρήσεις που έχει υποστηρίξει το The People’s Trust, για τις νέες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί μέσω αυτών των επιχειρήσεων, καθώς και για τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο που αυτό έχει επιφέρει-τόσο ατομικά όσο και στις οικογένειες του καθενός, αλλά και στην τοπική οικονομία. Εξ αρχής η πρόθεσή μας ήταν να παρέχουμε αυτή την υποστήριξη και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα. Έτσι, νιώθουμε μεγάλη χαρά που από τις 3 Σεπτεμβρίου του 2018, η πόρτα του νέου μας γραφείου είναι ανοιχτή με σκοπό να υποστηρίξει και να συμβάλει στην ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη“.

Το The People’s Trust δέχεται αιτήσεις για χρηματοδότηση όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα κριτήρια, τη διαδικασία χρηματοδότησης και να συμπληρώσουν την online αίτηση εδώ: https://www.thepeoplestrust.org/aitisi .

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις