Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Monese: Νέος γύρος χρηματοδότησης 60 εκατ. δολ.

Η Monese είναι άλλο ένα δυνατό όνομα στις FinTech τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου, ανταγωνιστής των Revolut, Monzo και N26 και μόλις έκλεισε μεγάλη χρηματοδότηση 60 εκατ. δολ. με την Kinnevik να ηγείται.

H Monese έχει γραφεία στο Λονδίνο και στο Ταλίν της Εσθονίας και ιδρύθηκε το 2015 μετά από τις δυσκολίες που συνάντησε ο ιδρυτής της, Norris Koppel, στο να έχει πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό κατά την μετεγκατάσταση του από την Εσθονία στο Λονδίνο.

Στον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης, σύμφωνα με το Techcrunch, συμμετείχαν η Kinnevik (ηγήθηκε) και οι PayPal, Augmentum Fintech, IAG – Avios Group αλλά και οι υπάρχοντες επενδυτές Anthemis, INVC κ.α. Αναφέρει ότι έχει 600.000 πελάτες στους οποίους προσφέρεται ένας  τρεχούμενος λογαριασμός, διαχειριζόμενος μέσω Smartphone, και μια χρεωστική κάρτα. Απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν έχει επαρκή πρόσβαση στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα, όπως για παράδειγμα οι μετανάστες.

H Monese λειτουργεί σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και έχει στόχο να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες αλλά και να ανοίξει γραφείο στην Πορτογαλία μέχρι το τέλος του 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις