Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cleo: Επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ για τον «τραπεζίτη» – chatbot

Η FinTech Startup Cleo μόλις έκλεισε χρηματοδότηση 10 εκατομμύρια δολάρια με την Balderton Capital να ηγείται ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε και τους υπάρχοντες υποστηρικτές της όπως την LocalGlobe, τον Niklas Zennstrom (ιδρυτή του Skype) και τον Taavet Hinrikus (ιδρυτή της TransferWise). Η τελευταία χρηματοδότηση φέρνει τη συνολική επένδυση στη Cleo στα 15 εκατ. δολάρια.

Η αγγλική Startup έχει φτιάξει έναν ψηφιακό βοηθό, που ενσωματώνεται και ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών, ανεξαρτήτως τράπεζας, και στη συνέχεια μέσω AI αναλύει τις δαπάνες και τα ιστορικά συναλλαγών, για να βοηθήσει στη ορθότερη διαχείριση των χρημάτων.

Στελεχώθηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στη μηχανική μάθηση, που έχουν εργαστεί στη Google, την Wonga και την Amazon, ενώ παρέχει πληροφορίες σε όλους τους λογαριασμούς τραπεζών και πιστωτικών καρτών του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του Facebook Messenger.

Η Cleo έχει 600.000 χρήστες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ περισσότεροι από 30.000 χρήστες εγγράφονται κάθε εβδομάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις