Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ripple μπαίνει επίσημα στην Banco Santander

Τον τελευταίο καιρό έχουν ειπωθεί πολλά για το Ripple και την εξέλιξη του, καθώς οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν πως αυτό τελικά θα είναι το κρυπτονόμισμα που θα κυριαρχήσει στις αγορές, ξεπερνώντας το bitcoin.

Η μεταβλητότητα του φυσικά εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα, όμως αυτό είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα κρυπτονομίσματα και δεν πρόκειται να διορθωθεί μέχρι να αρχίσουν να ισχύουν οι κανόνες και οι ρυθμίσεις που καθορίζουν την “ζωή” όλων των υπόλοιπων διαπραγματευόμενων αξιών.

Πολλοί λένε πως αυτός θα είναι ο “θάνατος” της ουσίας των κρυπτονομισμάτων, αφού η αποκεντροποίηση είναι η “ψυχή” τους, όμως ταυτόχρονα είναι και το “βαρίδι” που τα κρατάει μακρυά από τις μεγάλες αγορές.

Παρά την μεταβλητότητα του Ripple, όπως σημείωσε και το Forbes πριν λίγο καιρό, υπήρχαν εικασίες πως οι τράπεζες θα αρχίσουν να το χρησιμοποιούν για τις διατραπεζικές διασυνοριακές τους συναλλαγές, και η Banco Santander έβγαλε αυτή την πρόβλεψη αληθινή, ανακοινώνοντας πως θα ξεκινήσει άμεσα την χρήση του Ripple στην πλατφόρμα OnePayX. Η τράπεζα δήλωσε πως θα φέρει διεθνείς πληρωμές σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης  – πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, τη Βραζιλία και την Ισπανία –  και θέλει να καταστήσει το Ripple ως την προτιμώμενη επιλογή διακανονισμού. Επίσης το OnePay FX μπορεί να υιοθετηθεί σε μέρη όπως η Ιαπωνία, όπου το Ripple κερδίζει συνέχεια έδαφος σαν το προτεινόμενο κρυπτονόμισμα για συναλλαγές.

Η συνεργασία της Santander με την Ripple είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό ενώ η Ισπανική τράπεζα τρέχει μαζί με οκτώ άλλες τράπεζες την πλατφόρμα διεθνούς εμπορίου We.Trade, στην οποία θα προστεθεί σύντομα και η Eurobank.

Ο κ. Metzger, Chief Technology Officer της Santander δήλωσε: “Πιστεύουμε ότι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κινούνται σε έναν κόσμο ανοιχτών πλατφορμών, όπου οι εταιρείες συνεργάζονται για να προσφέρουν εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών στους πελάτες τους και αυτός είναι ο πυρήνας αυτού που κάνουμε με το OnePay FX“.

Η Crypto Daily ανέφερε ότι η τράπεζα έχει ξεκινήσει δοκιμές beta χρησιμοποιώντας το RippleNet. Οι δοκιμές αποκάλυψαν ότι η Santander είδε κέρδη τόσο σε ταχύτητα όσο και σε διαφάνεια, κάτι που δεν ήταν εμφανές σε πιο παραδοσιακές μεθοδολογίες.

Εκτός από την Banco Santander, η ιταλική τραπεζική ένωση (ABI) δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ολοκλήρωσε τη δοκιμή ενός διατραπεζικού συστήματος. Αυτές οι δοκιμές εκτελέστηκαν σε μια ομάδα περισσότερων από δώδεκα τραπεζών που αποτελούν την ΑΒΙ. Οι διατραπεζικές δοκιμές επικεντρώθηκαν στον εξορθολογισμό και επιτάχυνση της επεξεργασίας των πληρωμών, καθώς και στη βελτίωση της διαφάνειας. Όσον αφορά το blockchain, υπάρχουν 14 κόμβοι σε αυτήν την πλατφόρμα.
Οι τράπεζες δήλωσαν ότι σε δοκιμές έχουν ολοκληρώσει 1,2 εκατομμύρια συναλλαγές μεταξύ των διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (FIs) – και αποσκοπούν στην εισαγωγή της πρωτοβουλίας στις καθημερινές διαδικασίες.
Το blockchain σχεδιάστηκε στην τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT) μέσω της προσφοράς Corda του R3 . Το blockchain της Corda αποτέλεσε το θεμέλιο της αίτησης συμμόρφωσης με το Know Your Customer (KYC) που είχε δοκιμαστεί νωρίτερα αυτό το έτος από μια ομάδα 39 χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Πηγή: EmeaGR

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις