Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι σχέση έχει η πρόσφατη εξαγορά της Apple με την Πάτρα;

Πριν λίγες μέρες η Apple ανακοίνωσε την εξαγορά μέρους της Ευρωπαϊκής εταιρείας τεχνολογίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Dialog Semiconductor, έναντι 600 εκατ. δολ.
Η Dialog Semiconductor είναι προμηθευτής της Apple από την εποχή του πρώτου iPhone παρέχοντας τα ολοκληρωμένα κυκλώματα διαχείρισης ενέργειας του Smartphone.

Συγκεκριμένα, η Apple εξαγόρασε πατέντες και 300 άτομα που σχετίζονται με τα ολοκληρωμένα κυκλώματα διαχείρισης ενέργειας στα γραφεία της Dialog της Βρετανίας, Ιταλίας και Γερμανίας. Οι παραπάνω εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους στην Ευρώπη αλλά προφανώς θα ελέγχονται από στελέχη της Apple.
H Dialog φυσικά θα παραμείνει προμηθευτής της Apple ενώ θα εξυπηρετεί τις αγορές των IoT και αυτοκίνησης όπου και καλύπτει με τα προϊόντα της.

Η Dialog Semiconductor έχει την έδρα της έξω από το Λονδίνο και έχει αναπτύξει ένα δίκτυο ιδιόκτητων κέντρων έρευνας και ανάπτυξης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων σε hubs ανά τον κόσμο. Συγκεκριμένα έχει 28 τέτοια κέντρα από την Κίνα μέχρι την Καλιφόρνια συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Πάτρας (κεντρική φωτογραφία – γραφεία στη Πάτρα).

Η Dialog Semiconductor Hellas ιδρύθηκε το 2007 ως υποκατάστημα της SiTel Semiconductor B.V., η οποία εξαγοράστηκε το 2011 από την Dialog Semiconductor. Η Dialog Semiconductor Hellas είναι σήμερα πρωτοπόρος στη υποστήριξη VoIP-προϊόντων χαμηλής κατανάλωσης τα οποία είναι βασισμένα σε ανοιχτό κώδικα Linux και είναι επιχειρηματικό μέλος του mi-Cluster του Corallia.

Η εταιρεία απασχολεί στην Ελλάδα 120 άτομα τα οποία δεν θα επηρεαστούν από την πρόσφατη εξαγορά της Apple.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις