Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Startups της InnoEnergy δημιούργησαν 1.741 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Η InnoEnergy, στο πλαίσιο της εκδήλωσης The Business Booster (TBB) που διοργανώνει, δημοσίευσε τον πρώτο απολογισμό των δράσεων και των προγραμμάτων της αναφορικά με την υποστήριξη των Startups.

Η TBB συγκεντρώνει φορείς βιώσιμης ενέργειας, μεγάλους και μικρούς παίκτες τους κλάδου της ενέργειας, επενδυτές και ιδρύματα δημόσιου τομέα. Η έκτη έκδοση της εκδήλωσης, η οποία λαμβάνει χώρα στην Κοπεγχάγη στις 17-18 Οκτωβρίου, επικεντρώνεται στο θέμα “Το μέλλον είναι τώρα” ενώ συγκέντρωσε 700 συμμετέχοντες από περισσότερες από 40 χώρες.


Η απολογιστική έκθεση αναφέρει ότι το έργο της EIT InnoEnergy έχει άμεσο αντίκτυπο στην μετάβαση της Ευρώπης στην καθαρή ενέργεια, καθώς οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που υποστήριξε δημιούργησαν 1.741 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και έφεραν αναβαθμισμένη ενεργειακή πρόσβαση σε 56.000 άτομα στις αναπτυσσόμενες χώρες από το 2011.

Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις 2.796 Startups, περίπου 200 επιλέχθηκαν και υποστηρίχθηκαν και 121 από αυτές έχουν πωλήσεις με το ποσοστό επιβίωσης να φτάσει το 97% Ένα εντυπωσιακό νούμερο.

Άλλα βασικά ευρήματα της έκθεσης περιλαμβάνουν ότι οι συνεργάτες της InnoEnergy θα παράγουν 1.147 GWh ενέργειας από καθαρές ενεργειακές πηγές, εξοικονομούν 809,5 εκατ. Ευρώ σε ενεργειακό κόστος και θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 5,5 εκατ. τόνους σε διάστημα 25 ετών, κάτι που αντιστοιχεί σε αφαίρεση 47.000 αυτοκινήτων από το δρόμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις