Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Epic Games: To Fortnite της “έφερε” επένδυση 1,25 δισ. δολάρια

Ο χώρος της διασκέδασης και του gaming φαίνεται ότι εξαιρετικά “καυτός” με το κομμάτι των Esports να ανεβαίνει ταχέως. Η Epic Games, μια εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών 27 ετών μόλις ανακοίνωσε νέα μεγάλη επένδυση 1,25 δισ. δολ με την αξία της να εκτοξεύεται στα 15 δισ. δολ.!

Οι παλαιότεροι θα ξέρουν την Epic Games από το Unreal Tournament και οι νεώτεροι από το Gear of Wars αλλά η νέα γενιά την έμαθε και την καθιέρωσε σαν την εταιρεία του Fortnite. Ένα παιχνίδι online που σαρώνει σε δημοφιλία, αλλά και σε έσοδα, με εκατομμύρια παίκτες να παίζουν κάθε μέρα.

Oi developers παιχνιδιών την ξέρουν και από την Unreal Engine η οποία χρησιμοποιείται εκτενώς στις εφαρμογές και παιχνίδια VR και στα Smartphones.

Μερικές μέρες πριν η Epic Games ανακοίνωσε επένδυση 1,25 δισ. δολ. από τις KKR, ICONIQ Capital, Smash Games, aXiomatic, Vulcan Capital, Kleiner Perkins και Lightspeed Venture Partners.

Όπως διακρίνουμε από τους νέους επενδυτές η Epic Games θα ενισχύσει τη θέση της σε διάφορους στρατηγικούς τομείς όπως για παράδειγμα η τεχνολογία, τα Esports και οι ζωντανές εκδηλώσεις.

Οι παραπάνω επενδυτές θα πάρουν μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία και θα προστεθούν στους υπάρχοντες οι οποίοι περιλαμβάνουν τις Tencent, Disney και Endeavor, με τον  ιδρυτή της, Tim Sweeney, (κεντρική φωτογραφία), να παραμένει CEO και κάτοχος της πλειοψηφίας της Epic Games.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις