Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT InnoEnergy: 100.000 ευρώ και επιτάχυνση για Startups αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

Η EIT InnoEnergy, ο φορέας καινοτομίας και υποστήριξης επιχειρηματικότητας στον χώρο της ενέργειας στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα-διαγωνισμό για Startups που ασχολούνται με τις μπαταρίες, την αποθήκευση ενέργειας και συναφή αντικείμενα.

Η EIT InnonEnergy είναι σημαντικό μέλος της European Battery Alliance, μαζί με 120 μεγάλους παίκτες και θεσμικούς φορείς στο σχετικό οικοσύστημα, και ψάχνει 15 καινοτόμες Startups σε όλη την Ευρώπη για λάβουν τη χρηματοδότηση, επιχειρηματική υποστήριξη αλλά πρόσθετη πιθανή χρηματοδότηση.

Οι βασικοί τομείς είναι: συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, ηλεκτρικά οχήματα και μετακινήσεις και γενικά ιδέες που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων και αυξάνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Στην ουσία πρόκειται για έναν διαγωνισμό παρουσιάσεων με τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων να γίνονται μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2018. Οι 30 που θα επιλεγούν θα πραγματοποιήσουν pitch, ζωντανά ή και απομακρυσμένα, στο Άμστερνταμ τον ερχόμενο Μάρτιο.
Θα επιλεγούν 15 ιδέες οι οποίες θα κερδίσουν τα 100.000 ευρώ και την είσοδο στα προγράμματα επιτάχυνσης της InnoEnergy τα οποία προσφέρουν πρόσθετη χρηματοδότηση και επιχειρηματική υποστήριξη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και αιτήσεις εδώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις