Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup Weekend 7-9 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη

Το Startup Weekend είναι μια από τις δημοφιλέστερες εκδηλώσεις για Startups παγκοσμίως από την TechStars. Το Thessaloniki Startup Weekend θα πραγματοποιηθεί στις 7 – 9 Δεκεμβρίου στο χώρο του OK!Thess (Κομοτηνής 2), της προ-θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και καλούνται μέσα σε 54 μόνο ώρες να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών –μεντόρων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και επενδυτικό κλάδο.

Η εκδήλωση ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής με παρουσίαση των αρχικών ιδεών και σχηματισμό των ομάδων, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με brainstorming και ανάπτυξη επιχειρηματικού καμβά και πρωτότυπων τους προϊόντος για να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τις παρουσιάσεις των ομάδων μπροστά στους κριτές που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα του τελικού πρωτοτύπου προϊόντος ή υπηρεσίας με βάση τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου και την καινοτομία του.

Σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης οι μέντορες βρίσκονται στο πλευρό των ομάδων καθοδηγώντας τους και λύνοντας οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι νικητές κερδίζουν βραβεία-υπηρεσίες που τους δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουν την ιδέα τους σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα υπάρχει εδώ, κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις