Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Public Startup Crash-Courses by Startupper.gr #04: Τα “γιατί”, τα “πώς” και τα “αλλά” της επέκτασης της startup σου στις ΗΠΑ (video + slides)

Τα Public Stores και το Startupper.gr, η πρώτη ελληνική online έκδοση αφιερωμένη στις startup εταιρείες, διοργανώνουν με την υποστήριξη της Eurobank κύκλο εκδηλώσεων για την startup επιχειρηματικότητα.

Τέταρτος προσκεκλημένος την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στο Public Συντάγματος ήταν ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, Πρώτος Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος “αποκρυπτογράφησε” τις δυνατότητες και τα εμπόδια των startup οικοσυστημάτων των ΗΠΑ.

Ο Μπ. Παπαδόπουλος, ο οποίος διαθέτει επταετή εμπειρία στο επιχειρηματικό περιβάλλον των ΗΠΑ, μετά την θητεία του στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον εξήγησε τη διάρθρωση των διαφορετικών οικοσυστημάτων της χώρας, ανά μητροπολιτική περιοχή, όπως η Νέα Υόρκη ή η Βοστώνη, εκτός του παγκοσμίου φήμης κέντρου της SiliconValley. Όπως ανέφερε, υπάρχουν επίσης και τα “κρυμμένα διαμάντια“, όπως η ίδια η Ουάσινγκτον, η Βόρεια Καρολίνα ή η νότια Βιρτζίνια.

Τα διαφορετικά αυτά οικοσυστήματα παρουσιάζουν, ωστόσο ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, ενώ λειτουργούν ως “συγκοινωνούντα” δοχεία. Πέραν της εξειδίκευσης που παρουσιάζει, το κάθε ένα ξεχωριστά διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά (όπως η αντιμετώπιση απέναντι στο traction μίας εταιρείας).

Από την εμπειρία του και τη μέχρι τώρα συνεργασία του με εταιρείες που έχουν κάνει το “βήμα” προς την αμερικανική αγορά, ο Μπ. Παπαδόπουλος έδωσε τη δική του άποψη γιατί αξίζει μία ελληνική startup να σκεφτεί την επέκταση στην Αμερική, συνοψίζοντας πως μεγάλος μπορείς να γίνεις παντού αλλά για να γίνεις παγκόσμιος πρέπει να καταξιωθείς στις ΗΠΑ. Σε ό,τι αφορά στο πώς μπορεί να γίνει αυτή η “προσγείωση” στις ΗΠΑ, ανέλυσε τα κύρια διλήμματα, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νεοεισερχόμενες εταιρείες.

Δείτε χαρακτηριστικό απόσπασμα και τα slides από την ομιλία του Μπάμπη Παπαδόπουλου στο Public Startup Crash-Courses by Startupper.gr #4 παρακάτω

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις