Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Viva Wallet: Νέα χρηματοδότηση και πανευρωπαϊκή επέκταση για το 2019

Η Viva Wallet ευρισκόμενη εντός στόχων για το 2018 ετοιμάζεται για μια έντονη, αλλά δύσκολη, πορεία επέκτασης στην Ευρώπη, με αιχμή του δόρατος τη νέα χρηματοδότηση τρίτου γύρου που σχεδιάζει για το 2019 αλλά και νέες υπηρεσίες.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Netweek ο Χάρης Καρώνης επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται εντός στόχων του τριετούς πλάνου ανάπτυξης, με αυξημένο τζίρο σε σχέση με το 2017, 25 εκατ. ευρώ και 4,5 εκατ. (θετικό) EBITDA έναντι 20 εκατ. ευρώ και 1,3 εκατ. EBITDA.

«Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε έναν τρίτο γύρο χρηματοδότησης – πιθανότατα προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019, αν όλα πάνε καλά και ανάλογα με την πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς. Σκοπεύουμε να αντλήσουμε 50-70 εκατ. ευρώ», αναφέρει ο Χάρης Καρώνης.
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο η Viva Wallet είχε λάβει 15 εκατ. ευρώ από την DECA Investments με το μέγεθος της νέας χρηματοδότησης να κάνει μονόδρομο τους ξένους επενδυτές, κάτι που αναμένουμε με ενδιαφέρον για να δούμε τόσο την νέα αποτίμηση της Viva Wallet όσο και αν τα ξένα VCs  ποντάρουν σε αυτή σε μια αγορά που δραστηριοποιούνται “μεγαθήρια” όπως οι Revolut, Ν26, Monzo κ.α.

Η ελληνική Fintech έχει ή πρόκειται να έχει μέχρι τέλος τους έτους υποκαταστήματα στις Βρυξέλλες, Λονδίνο, Βουκουρέστι, Λευκωσία, Ρώμη ενώ θα ακολουθήσουν Παρίσι, Άμστερνταμ, Φρανκφούρτη με τον στόχο να είναι η παρουσία σε όλες τις χώρες όπου ισχύει η πανευρωπαϊκή άδεια διαχείρισης ψηφιακού χρήματος που έχει λάβει.

Παράλληλα σχεδιάζονται νέες υπηρεσίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης αλλά και της χώρας μας όπως για παράδειγμα τα Virtual ATMs. Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία προσφέρεται ήδη από την N26 στη Γερμανία όπου επιλεγμένοι συνεργάτες – καταστήματα λιανικής πώλησης θα προσφέρουν ανάληψη μετρητών από τον λογαριασμό του πελάτη.

Η εγγραφή πελατών μέσω κλήσης video, η ανανέωση και εμπλουτισμός του e-banking, η αναβάθμιση της υπηρεσίας διαχείρισης εταιρικών εξόδων, τα νέα POS με βελτιωμένες δυνατότητες αλλά και η χορήγηση πιστώσεων στο πλαίσιο της παρούσας άδειας παροχής υπηρεσιών είναι μερικά από τα νέα πράγματα που θα δούμε στις διαθέσιμες υπηρεσίες της Viva Wallet το 2019.

«Θέλουμε να είμαστε μια ολοκληρωμένη τεχνολογική πλατφόρμα πληρωμών που να διευκολύνει τον πελάτη μας, είτε είναι έμπορος είτε είναι ιδιώτης, προσφέροντάς του την καλύτερη εμπειρία μέσα από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας» συμπληρώνει κλείνοντας τη συνέντευξη  ο Χ. Καρώνης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις