Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Hero Award με έμφαση τη βιώσιμη διατροφή δέχεται αιτήσεις

Για δεύτερη συνεχή χρονιά τρέχει το “Hero Award for Social Entrepreneurship” της Delivery Hero, το οποίο υποστηρίζει επιχειρήσεις με κοινωνική αποστολή και περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο.

Η Delivery Hero θα δωρίσει €15.000 στη νικήτρια επιχείρηση και θα προσφέρει ένα ειδικό πρόγραμμα καθοδήγησης από μια ομάδα παγκοσμίου φήμης ειδικών.

Πέρυσι το βραβείο είχε πάει στην Φινλανδική RESQ Club η οποία προσφέρει μια εφαρμογή αγοράς και δωρεάς περισσευούμενου φαγητού από εστιατόρια, καφέ και σουπερμάρκετ.

Ο Niklas Östberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Delivery Hero, δήλωσε: “Έχουμε φτάσει πολύ μακριά ως εταιρεία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε κάτι πίσω. Ο Delivery Hero έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει θετικές αλλαγές και θέλουμε να στηρίξουμε επιχειρηματίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις με παρόμοια αποστολή. Το Βραβείο Hero είναι ένα μέρος μιας φιλόδοξης στρατηγικής ΕΚΕ που ξεκινάμε τους επόμενους μήνες “.

Kριτική επιτροπή, συμπεριλαμβανομένου του Niklas Östberg, θα εξετάσει τις αιτήσεις με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

Επιχειρηματικό μοντέλο: Διαθέτει η εταιρεία ένα κλιμακωτό επιχειρηματικό μοντέλο; Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο που αφορά τους ανταγωνιστές, τα έσοδα και την απόκτηση πελατών;

Πελάτες: Είναι η ιδέα κάτι που οι χρήστες θέλουν; Η επιχείρηση έχει βαθιά γνώση των αναγκών των χρηστών της;

Κοινωνική & βιώσιμη: Βελτιώνει η επιχείρηση την κοινωνία, τον πλανήτη και να έχει και κέρδος;

Καινοτομία και αντίκτυπος: Πόσο πρωτότυπη ή μοναδική είναι η λύση;  Έχει αντίκτυπο στον κόσμο μας;

Το βραβείο απευθύνεται σε κοινωνικούς επιχειρηματίες που έχουν αντίκτυπο στον τομέα των τροφίμων και της βιωσιμότητας. Οι αιτήσεις είναι ανοικτές σε ευρωπαϊκές εταιρείες και θα κλείσουν στις 15 Δεκεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στο hero-award.com.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις