Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

InSyBio: Νέα έκδοση της πλατφόρμας της με εργαλείο ΑΙ

Η InSyBio, η BioTech Startup με προέλευση από τη Πάτρα και το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, ανακοίνωσε μια μεγάλη και σημαντική αναβάθμιση της πλατφόρμας της.

Η InSyBio δραστηριοποιείται στην ιατρική ακριβείας και την διατροφή και εστιάζει στην ανάπτυξη και εμπορική εκμετάλλευση υπολογιστικών μεθόδων και εργαλείων για την ανάλυση πολύπλοκων κλινικών και βιολογικών δεδομένων.

Οι λύσεις της InSyBio παρέχουν στα τμήματα ανάπτυξης και τεχνολογίας των φαρμακευτικών, των ερευνητικών ινστιτούτων και των εταιρειών διατροφής τα υπολογιστικά μέσα για να πετύχουν τους ερευνητικούς τους στόχους που αφορούν την εξαγωγή προβλεπτικών βιοδεικτών και διαγνωστικών και προγνωστικών μοντέλων.

Από το 2013 μέχρι τώρα, η InSyBio έχει δουλέψει με εκατοντάδες ακαδημαϊκούς, εταιρείες, νοσοκομεία και ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως επιτρέποντας τους να ολοκληρώσουν επιτυχημένα τις εργασίες τους που αφορούν την εξαγωγή βιοδεικτών με μία μέση βελτίωση 10% στην προβλεπτική ακρίβεια και μείωση τουλάχιστον 80% στον συνολικό χρόνο και κόστος.

Το νέο εργαλείο InSyBio Biomarkers προσφέρει υπηρεσίες υπολογιστικού εντοπισμού προβλεπτικών βιοδεικτών από έναν ή περισσότερους τύπους κλινικών δεδομένων και δεδομένων μοριακής βιολογίας χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από μεθόδους στατιστικής, μηχανικής μάθησης και ανάλυσης βιολογικών δικτύων.

Ο CEO της εταιρείας, Λάμπρος Διγώνης δήλωσε σχετικά:
«Τα big data – και ακόμα πιο σημαντικά η αποδοτική τους ανάλυση- μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση του κόσμου, και να επιτρέψουν στις φαρμακευτικές και τις εταιρείες διατροφής και τροφίμων να λειτουργήσουν πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά. Γνωρίζοντας την σημαντική προστιθέμενη αξία που προσφέρει η πλατφόρμα InSyBio Suite, πιστεύουμε ότι σταδιακά θα καθιερωθεί σαν η πλατφόρμα επιλογής για τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των φαρμακευτικών και των εταιρειών διατροφής»

Η επικεφαλής στον τομέα της έρευνας (CSO) και συνιδρύτρια της InSyBio, Δρ. Σεφερίνα Μαυρουδή, δήλωσε: «Στην InSyBio είμαστε αρκετά τρελοί για να πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε επανάσταση στο τρόπο εντοπισμού προβλεπτικών βιοδεικτών, και μάλιστα μπορεί να τα καταφέραμε ήδη».

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η InSyΒio έχει διακριθεί στον διαγωνισμό του MITEF Greece, έχει γραφεία σε Ευρώπη και Η.Π.Α. και έχει πάρει χρηματοδότηση από το NBG Business Seeds, τον International Accelerator και από Angel Investors στις Η.Π.Α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις