Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT Food: 15.000 ευρώ σε δυο ελληνικές Startups

Την περασμένη Πέμπτη στο Σεράφειο του Δ. Αθηναίων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων του EIT Food ενώ ανακοινώθηκαν και οι νικητές του σχετικού διαγωνισμού.

Το ελληνικό hub του EIT Food “τρέχει” από τους Industry Disruptors – Game Changers και πρόκειται μια πανευρωπαϊκή κοινοπραξία που επικεντρώνεται στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στον τομέα των τροφίμων. Στην ευρύτερη κοινότητα του ΕΙΤ Food συμμετέχουν περισσότερες από 50 κορυφαίες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια από 13 χώρες της Ευρώπης.

Επιπλέον, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η παγκόσμια πλατφόρμα αγρό-διατροφικής καινοτομίας Future Argo Challenge (FAC) που προωθεί λύσεις για τις μεγάλες σύγχρονες διατροφικές προκλήσεις και ανακοινώθηκε η επιστροφή του Global Agripreneurship Summit (GAS) στην Ελλάδα, ύστερα από τρία χρόνια, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία τον Σεπτέμβριο 2019.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ανακοινώθηκαν οι επιχειρήσεις που κέρδισαν τα δύο χρηματικά βραβεία RIS (Regional Innovation Scheme), έπειτα από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 10 φιναλίστ επιχειρήσεις. Οι Startups SuSea και FOODAKAI κέρδισαν 10.000 και 5.000 ευρώ αντίστοιχα, ως εταιρείες οι οποίες μπορούν με τη δραστηριότητά τους να συμβάλλουν στην αποστολή του ΕΙΤ Food για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό διατροφικό σύστημα.

Ο Μάριος Χρυσολούρης, Ιδρυτής της “SuSea”, επιχείρησης που αναπτύσσει φυσικά συντηρητικά για τη μεγαλύτερη διατήρηση των θαλασσινών τροφίμων, είπε: «Η σπατάλη τρόφιμων είναι ένα μείζων πρόβλημα και ελπίζουμε να συμβάλλουμε στη λύση του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη βράβευση και το χρηματικό έπαθλο. Με τα χρήματα του ΕΙΤ Innovation Grant, θα ενισχύσουμε το χαρτοφυλάκιο μας καταθέτοντας αίτηση για την κατοχύρωση μίας νέας πατέντας».

Ο Γιάννης Στοϊτσης, ιδρυτής της FOODAKAI, σημείωσε: «Έχουμε αναπτύξει ένα ευφυές σύστημα που βοηθάει τις εταιρείες τροφίμων να εντοπίσουν κινδύνους στην εφοδιαστική τους αλυσίδα. Με το σημερινό βραβείο θα ενισχύσουμε το marketing του προϊόντος μας για να προωθήσουμε τις πωλήσεις. Το ΕΙΤ food μας δίνει πρόσβαση σε ένα δίκτυο με πολύ σημαντικές υπηρεσίες και πολύ σημαντικούς οργανισμούς».

Μιλώντας για τη συνεργασία με το ΕΙΤ Food, o Ιδρυτής των ID-GC, Μιχάλης Στάγκος είπε: «Οι ευκαιρίες που δίνει το ευρωπαϊκό περιβάλλον σε καινοτόμες ιδέες και επιχειρήσεις είναι πολλές αλλά δεν φτάνουν πάντα στους δυνάμει ωφελούμενους. Το ΕΙΤ Food προσφέρει δικτύωση, επιχειρηματική ανάπτυξη, εκπαίδευση και χρηματοδότηση σε ερευνητικές ομάδες και startups στον αγροδιατροφικό τομέα. Ως εταίροι του EIT Food στην Ελλάδα, ανοίγουμε νέους δρόμους για τους καινοτόμους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα».

O Joseph Gridley, Business Development Manager του ΕΙΤ food, είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τους εταίρους μας στην Ελλάδα, Industry Disruptors – Game Changers, για το εντυπωσιακό δίκτυο που διαθέτουν αλλά και την αντίληψή που έχουν για την επιχειρηματικότητα. Επίσης, είμαι εντυπωσιασμένος από το επίπεδο των startups στην Ελλάδα, τόσο για το βάθος των ιδεών τους όσο και από την ικανότητα παρουσίασής τους. Η αποστολή του ΕΙΤ food είναι να κάνει το διατροφικό σύστημα στην Ευρώπη καλύτερο για τους ανθρώπους και το περιβάλλον».

Η Carla Tanas, Συν-ιδρύτρια του Future Agro Challenge (FAC), είπε: «Βρισκόμαστε στην εποχή του “Glocal” όπου η καινοτομία ανθίζει σε τοπικό επίπεδο και δίνει λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα. Η πρωτοβουλία Future Agro Challenge (FAC) είναι, μεταξύ άλλων, ένα δίκτυο καινοτομίας, με παρουσία σε 64 χώρες, που προωθεί λύσεις και επεξεργάζεται προτάσεις πολιτικής με στόχο να απαντήσει στις μεγάλες διατροφικές προκλήσεις της εποχής μας. Φέτος το FAC επιστρέφει στην Ελλάδα με το Global Agripreneurs Summit, που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία, τον Σεπτέμβριο 2019».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις