Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές των Envolve Awards Greece 2018

Πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ στο The Hub Events η μεγάλη εκδήλωση των Envolve Awards Greece 2018 (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας) όπου και βραβεύτηκαν οι πιο καινοτόμες και ελπιδοφόρες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ελλάδας.

Ο Τζίμι Αθανασόπουλος έκανε μια αναδρομή στα βραβεία, αλλά και στην όλη προσπάθεια από το 2012, όταν και δημιουργήθηκε από τη Libra Group εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, μέχρι σήμερα και στάθηκε ιδιαίτερα στην σημερινή ομάδα και στον διευθυντή των Envolve Awards Greece, Αλέξανδρο Νούσια, που κάλυψε όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συνεντεύξεις σε δεκάδες πόλεις για ανακαλύψουν ταλαντούχες ομάδες.

Οι νικητές έχουν πρόσβαση σε άτοκη χρηματοδότηση και σε εξίσου σημαντική δικτύωση και mentoring από τους συνεργάτες των Envolve Awards σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, οι φιναλίστ ήταν 15 και κέρδισαν το βραβείο 8 εταιρείες. Δυο ομάδες κέρδισαν συνολικά 5.000 ευρώ ύστερα από ψηφοφορία του κοινού στο Facebook.

Οι νικητές των βραβείων Envolve 2018

Apifon
Η apifon, μια εταιρεία άνω των 40 ατόμων, αναπτύσσει υπηρεσίες εταιρικής επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων (business messaging), ώστε οι πελάτες της να μπορούν να αυξήσουν την πελατειακή τους βάση αλλά και να δημιουργήσουν και να στείλουν καμπάνιες μέσω διαφορετικών εφαρμογών επικοινωνίας (SMS, RCS, Email, Viber).

BookingClinic.com
Η BookingClinic.com είναι ένα marketplace ιδιωτικών κλινικών και εξυπηρετεί ασθενείς που αναζητούν νοσηλεία ή θεραπεία σε μία κλινική, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες, αξιολογήσεις, τιμές και την επιλογή της κράτησης της θεραπείας.

CollegeLink
Η CollegeLink είναι μία online πλατφόρμα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, που συνδέει ταλαντούχους νέους φοιτητές και αποφοίτους πανεπιστημίων με ευκαιρίες εργασίας. Η CollegeLink προσφέρει παράλληλα και τα κατάλληλα εργαλεία για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων του.

Ferryhopper
Είναι μια πλατφόρμα κρατήσεων online που παρέχει τη δυνατότητα συνδυασμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη διασύνδεση προορισμών που δεν έχουν απευθείας σύνδεση μαζί με έκδοση εισιτηρίων.

Geomiso
Η εταιρεία αναπτύσσει, εμπορεύεται και υποστηρίζει λογισμικό για μηχανικούς το οποίο χρησιμοποιείται τόσο για να σχεδιαστεί ένα προϊόν όσο και για να προσομοιωθεί και να προβλεφθεί η συμπεριφορά του σε πραγματικές συνθήκες, χωρίς να απαιτείται δημιουργία δοκιμαστικού προϊόντος ή εκτέλεση δοκιμών αντοχής.

MyJobNow
Η MyJobNow προσφέρει εξελιγμένα εργαλεία για την καλύτερη αντιστοίχιση μεταξύ εργοδότη και υποψηφίου με τη χρήση παραμέτρων, όπως τα ενδιαφέροντα και η τοποθεσία (μέσω GPS) του υποψηφίου. Ειδικεύεται στις εταιρείες εστίασης, καφέ και μπαρ.

PD Neurotechnology
Η PD Neurotechnology αναπτύσσει φορετές ιατρικές συσκευές, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις για συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη της θεραπείας παθήσεων κινητικών διαταραχών. Η πρώτη εφαρμογή είναι το PD Monitor, ένα εξελιγμένο έξυπνο σύστημα (eco-system) για ασθενείς με τη νόσο του Parkinson.

Think Silicon
Η εταιρεία εξειδικεύεται στη σχεδίαση υψηλής απόδοσης Μονάδων Επεξεργασίας Γραφικών (Graphics Processors Units ή GPUs) για την αναδυόμενη αγορά του Internet of Things (IoT), των φορέσιμων συσκευών (wearables) και Inference Accelerators Τεχνητής Νοημοσύνης για εφαρμογές Υπολογιστικής Όρασης στη συσκευή (Machine Learning Vision Applications for IoT/Edge end nodes).

Τέλος, οι δυο ομάδες που κέρδισαν τη ψήφο του κοινού είναι η Geomiso και CollegeLink.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις