Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Crowdhackathon Insurance 3 τον Φεβρουάριο στο Γκάζι

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Ethos Media σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy διοργανώνουν τον μαραθώνιο καινοτομίας για νέες τεχνολογίες στον κλάδο των ασφαλειών Crowdhackathon Insurance 3.

Οι βασικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι:

  • Nα δημιουργηθούν νέες καινοτόμες εφαρμογές για τον κλάδο των ασφαλειών μέσα και από τη συνεργασία των εταιριών που θα συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση.
  • Να αναπτυχθεί συνεργασία των εταιρειών που θα συμμετέχουν με ομάδες ή μεμονωμένους προγραμματιστές.
  • Να δημιουργηθεί οικοσύστημα Insurtech στην Ελλάδα μέσω του οποίου θα προωθούνται νέα καινοτόμα μοντέλα και εφαρμογές στον χώρο των ασφαλειών, με τη δικτύωση των εταιριών και κοινοτήτων προγραμματιστών.
  • Να συμμετέχουν στελέχη των εταιριών και να έρθουν σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής που βοηθούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιριών.
  • Να υποστηριχθούν νέες ομάδες προγραμματιστών για να αναπτύξουν βιώσιμες εμπορικές εφαρμογές, καθώς μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή Startup εταιρία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας

Οι θεματικές περιοχές και εφαρμογές πάνω στις οποίες θα κληθούν οι διαγωνιζόμενοι να δουλέψουν σχετίζονται με τις τρέχουσες παγκόσμιες τάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου:

  • Εφαρμογές που έχουν στόχο την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από τον τομέα της ασφάλισης – Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και startups στον τομέα του #insurtech π.χ aggregators, p2p & on demand insurance, marketplaces.
  • Καινοτομία μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών – Insurance innovation μέσα από την χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών και τάσεων  π.χ blockchain, crowdsourcing,  chatbots, p2p insurance, Internet of things,  εργαλεία big data analysis, API economy, robo advisors, open hardware, κ.α.
  • Εφαρμογές, διαδικασίες  και μοντέλα συνεργασίας  που βελτιώνουν τις υπηρεσίες και τις υποδομές των εταιρειών (#insurtech & digital transformation).
  • Εφαρμογές που προωθούν την κοινωνική καινοτομία και αλληλεγγύη – Social innovation – Social solidarity.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2018 οι εταιρείες που θέλουν να συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στο Industry Connect Day του crowdhackathon Insurance 3. Εκεί θα παρουσιαστούν διεθνής τάσεις και καλές πρακτικές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα των ασφαλειών, η διαδικασία του μαραθωνίου και οι εταιρίες που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ανάγκες τους ώστε να ενσωματωθούν στις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές θα βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις