Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ομάδες του ελληνικού InnoEnergy Primer

Πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου το demo day του InnoEnergy Primer, ενός προγράμματος pre-accelerator, που τρέχει σε όλα τα hubs της EIT InnoEnergy στην Ευρώπη.

Το ελληνικό σκέλος έτρεξε από την KiΝΝΟ στα γραφεία της στο Χαλάνδρι με την συμμετοχή πέντε ομάδων και περιλάμβανε workshops, mentoring και φυσικά το απαραίτητο demo day μπροστά σε κοινό.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι:

Parity, μια ψηφιακή πλατφόρμα -επενδυτικό marketplace για μικρά και μεγάλα έργα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Στοχεύει να ανοίξει την συγκεκριμένη αγορά και να προσφέρει χαμηλότερο κόστος, διαφάνεια και προσβασιμότητα.

Give, μια ελληνική προσπάθεια δημιουργίας ηλεκτροκίνητων δίκυκλων! Ο σχεδιασμός και η συναρμολόγηση τους γίνεται στην Ελλάδα και αναμένεται να δούμε το πρωτότυπο στις αρχές του 2019!

EMTECH, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη λύση ελέγχου και παρακολούθησης διαφόρων τύπων αισθητήρων και αυτοματοποίησης σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας και ηλεκτρικών δικτύων.

Negatonn, η ομάδα έχει αναπτύξει ένα σύστημα έξυπνης διαχείρισης της οικιακής κατανάλωσης ενέργειας, σε πραγματικό χρόνο, σε συνεργασία με τους παρόχους, προσφέροντας ειδοποιήσεις αλλά και ένα σύστημα ανταμοιβών βασισμένο σε tokens.

Nostos Software Solutions, μια λύση ελέγχου και διαχείρισης των διαφόρων επιχειρηματικών λειτουργικών και ενεργειών προσφέροντας τα κατάλληλα εργαλεία στο cloud.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αρχές του 2019 θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό PowerUp της InnoEnergy.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις