Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

The Fashion Gate: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 3ο κύκλο του incubator μόδας

O τρίτος κύκλος του προγράμματος The Fashion Gate είναι έτοιμος να ξεκινήσει στις αρχές του 2019 και απευθύνεται σε σχεδιαστές, δημιουργούς ρούχων – βιοτέχνες αλλά και στον χώρο του FashionTech.

Στόχος του νέου κύκλου είναι να συγκεντρώσει φρέσκιες ιδέες για καινοτόμα επιχειρηματικά σχήματα που θα κάνουν την αλλαγή στο τοπίο της ελληνικής επιχειρηματικότητας Μόδας, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Πίσω από τον incubator βρίσκεται η σχολή μόδας AthensFashionClub με την Μαρία Βυτινίδου, σχεδιάστρια και Ιδρύτρια της Θερμοκοιτίδας Μόδας να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Διαπιστώνοντας ότι οι απόφοιτοι των Σχολών Μόδας, παρ’ ότι είναι έτοιμοι σχεδιαστικά να δημιουργήσουν collections, δεν έχουν καμία εκπαίδευση στο πώς να επιχειρήσουν, η Σχολή Μόδας “AthensFashionClub” έχτισε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα καθοδήγησης βήμα βήμα για να τους βοηθήσει να ενταχθούν στην αγορά εργασίας αυτόνομα ως επιχειρηματίες-σχεδιαστές και μάλιστα με πνεύμα εξωστρέφειας. Η δημιουργία ενός fashion brand στην σύγχρονη εποχή απαιτεί σοβαρή μελέτη με Business Model Canvas, τμηματοποίηση της αγοράς, στόχευση, ανάδειξη της αξίας του brand, marketing, κοστολόγηση και πολλά άλλα στοιχεία που θα αποδείξουν αν η επιχείρηση είναι βιώσιμη ή όχι.

Επίσης, μία μεγάλη ανάγκη των νέων σχεδιαστών είναι η εύρεση αρχικού κεφαλαίου κίνησης, η στέγαση της επιχείρησής τους σε επαγγελματικό χώρο, ο δειγματισμός των συλλογών τους σε buyers και η προώθηση των προϊόντων τους σε εύρωστες αγορές του εξωτερικού.

Σε ό,τι αφορά τους Βιοτέχνες, εκείνοι από την πλευρά τους ήταν ήδη επιχειρηματίες αλλά με διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, που δεν μπορούσε να υποστηρίξει καινοτομία στον σχεδιασμό μίας συλλογής.

Παράλληλα, ακούμε καθημερινώς φρέσκιες τεχνολογικές ιδέες, που υλοποιούνται σε μορφή εφαρμογών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και διαδικτυακών πλατφορμών που κινούνται γύρω από τον χώρο της Μόδας κι έρχονται να διευκολύνουν κατά πολύ είτε τον επαγγελματία σχεδιαστή ή στυλίστα, είτε και τον απλό fashion lover που ακολουθεί τις τάσεις της μόδας κι ενημερώνεται για όλα τα μεγάλα fashion events.

Όλες τις παραπάνω ανάγκες έρχεται να καλύψει η δομή της Θερμοκοιτίδας Μόδας «The Fashion Gate», η οποία εκπαιδεύει σχεδιαστές, βιοτέχνες και tech talents να γίνουν οι Fashion Startuppers του μέλλοντος, ο καθένας από τον δικό του τομέα.
Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα, οι Σχεδιαστές θα έχουν φτάσει στη δημιουργία μίας άρτιας συλλογής με προδιαγραφές εξωτερικού, την οποία θα μπορούν να προωθήσουν σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις”.

Μια σημαντική πτυχή του Incubator είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για Fashion Startups «WORTH PROJECT» το οποίο μπορεί να ενισχύσει οικονομικά νέους δημιουργούς μέχρι 10.000 ευρώ.

To πρόγραμμα δέχεται μόνο 10 σχεδιαστές ετησίως με τις αιτήσεις να γίνονται δεκτές μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2019 τηλεφωνικώς: 2103300008, 6983415251 κατόπιν συνέντευξης.

Η έναρξη του 3ου Κύκλου του προγράμματος θα γίνει την 1 Φεβρουαρίου 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις