Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι περιζήτητες θέσεις εργασίας του 2018 και οι τάσεις του 2019

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει, και είναι φυσικό, μεγάλο αντίκτυπο και στις θέσεις εργασίας, τουλάχιστον σε χώρες που έχουν ανεπτυγμένο επιχειρηματικό και τεχνολογικό περιβάλλον. Η PayScale ανακοίνωσε μια έρευνα σχετικά με τις περιζήτητες θέσεις εργασίας του 2018 στις Η.Π.Α..

Η PayScale αναλύει τα δεδομένα αναζητήσεων και προσλήψεων των εταιρειών και τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ειδικευμένα στελέχη στην τεχνολογία, ενώ το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι και οι αντίστοιχες αμοιβές αυξάνονται αναλόγως. Βέβαια όπως βλέπουμε και στον σχετικό πίνακα μεγάλη αύξηση έχουν και άλλοι τομείς, οι οποίοι δεν είναι τεχνολογικοί.

Η θέση εργασίας με τη μεγαλύτερη ζήτηση και αύξηση σε σχέση με το 2017 ήταν αυτή του Full Stack Developer με μια αύξηση 572%. Ακολούθησε αυτή του Director of Community Engagement και στη τρίτη θέση, και ενδεχομένως πρόκειται για έκπληξη, αυτή του Lead Graphic Designer.

Αν αναρωτιέστε τι κάνει ένας Full Stack Developer, αυτός ασχολείται με τον server και το δίκτυο, τις databases, τα APIs και την επικοινωνία γενικά με τον έξω κόσμο.
Ο Community Engagement Director ασχολείται με όλα τα κανάλια επικοινωνίας της επιχείρησης με το κοινό με μέσο μισθό 61.000 δολάρια ενώ οι Graphic Designers συνδυάζουν τις τέχνες και την τεχνολογία για να ολοκληρώσουν ένα προϊόν, με μέσο μισθό 47.900 δολάρια.
Οι Customer Success managers επίσης είχαν  μεγάλη αύξηση το 2018 και παρά τον ευφάνταστο τίτλο είναι οι υπεύθυνοι της εξυπηρέτησης πελατών αλλά και οι senior Mobile Developers.

Την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι Computer Vision Engineers, Business Intelligence Engineers, Machine Learning Engineers, οι οδηγοί φορτηγών και οι Health Managers.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις