Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

700+200 εκατ. Ευρώ διαθέσιμα στο Fund of Funds ΤΑΝΕΟ

Άλλο ένα επενδυτικό σχήμα θα διαθέσει ένα μεγάλο ποσό στην επιχειρηματική αγορά το 2019. Εκτός από το Equifund άλλο ένα Fund of Funds, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) θα συμμετάσχει σε VCs και PE funds με στόχο την ανάπτυξη επιχειρήσεων και φυσικά Startups.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, η δημόσια επιχορήγηση στο ΤΑΝΕΟ έχει στόχο τη συμμετοχή του:

– Σε νεοϊδρυθέντα σχήματα παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα επενδύουν σε ελληνικές επιχειρήσεις έρευνας και της ανάπτυξης στον τομέα της τεχνολογίας της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (50.000.000 ευρώ).

Σε επενδυτικά σχήματα με στόχο την ανάπτυξη επιχειρήσεων παραγωγής και προώθησης επώνυμων προϊόντων “Made in Greece” (50.000.000 ευρώ).

– Σε επενδυτικά σχήματα με στόχο τη στήριξη επιχειρήσεων που χρήζουν αναδιάρθρωσης/αναδιοργάνωσης και δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και τη μεταποίηση – Επάνοδος (150.000.000 ευρώ).

– Σε νεοϊδρυθέντα σχήματα παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα επενδύουν μέσω μετατρέψιμων ομολογιών και ομολόγων με δικαίωμα απόληψης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Debt Fund (450.000.000 ευρώ).

Στα αρχικά σχέδια ήταν και η χρηματοδότηση με 50 εκατ. Ευρώ των δημιουργικών βιομηχανιών και ειδικά η ανάπτυξη οπτιακουστικού περιεχομένου και παιχνιδιών.

Τον περασμένο Νοέμβριο ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα συνεπένδυσης ΤΑΝΕΟ και Mubadala Investment Company (κρατικός επενδυτικός οργανισμός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων)  η οποία αρχικά θα διαθέσει στην αγορά 200 εκατ. Ευρώ.
Επενδυτική προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, της υγείας, των τροφίμων και της ενέργειας. Η συν-επένδυση θα γίνεται με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των επιχειρήσεων και το ύψος αυτής θα κυμαίνεται από 8 εκατ. έως 50 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις