Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HIGGS: Crowdfunding καμπάνια για δυο MKO του προγράμματος

Ο HIGGS είναι ένας incubator για Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) με ειδικά προγράμματα acceleration μάλιστα.

Στα 3 χρόνια λειτουργίας του Incubator περισσότερες από 70 οργανώσεις έχουν υποστηριχθεί από περιοχές όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, η Κομοτηνή, οι Σέρρες και η Βέροια.

Οι ΜΚΟ αυτές καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος δραστηριοποίησης στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, το προσφυγικό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, με περισσότερους από 27.000 ωφελούμενους από διαφορετικές ευάλωτες ομάδες όπως παιδιά, ΑμεΑ, άποροι/άστεγοι, τρίτη ηλικία, ασθενείς, κρατούμενοι, πρόσφυγες. Έως τώρα, έχουν εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τις 500.000€ και έχουν δημιουργήσει 25 νέες θέσεις εργασίας.

O HIGGS ολοκλήρωσε πρόσφατα επιτυχώς την πρώτη του καμπάνια crowdfunding με τίτλο «Empowering Heroes: Ενδυνάμωση Ικανοτήτων για 2 Ελληνικές ΜΚΟ».

Ο στόχος της εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε στη πλατφόρμα Give&Fund ήταν να δώσει την ευκαιρία συμμετοχής σε δύο ΜΚΟ στο πρόγραμμα Accelerator, το οποίο ενδυναμώνει μικρομεσαίες ΜΚΟ από όλη τη χώρα, μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια, συμβουλευτική υποστήριξη, δωρεάν χρήση των χώρων του HIGGS και πρόσβαση σε ένα ευρύ πεδίο ειδικών και συνεργατών.

Το ποσό στόχος ήταν 6.400 ευρώ, το οποίο και καλύφθηκε, ενώ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα τριπλασιάσει το ποσό που συγκεντρώθηκε αυξάνοντας τον αντίκτυπο της εκστρατείας.

Το Accelerator είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα 4-μηνης διάρκειας ειδικά σχεδιασμένο για ΜΚΟ που προσφέρει συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση:

– στην ανεύρεση πόρων
– το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων
– την προσέλκυση και διαχείριση εθελοντών
– τα νομικά /φοροτεχνικά/λογιστικά
– το marketing & την επικοινωνία
– τα social media.

To πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν χρήση των χώρων του HIGGS, πρόσβαση στην Ομάδα Ειδικών μας και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία των οργανώσεων που συμμετέχουν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις