Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Covve: Συνεργασία με T-Mobile Πολωνίας μέσω Hub:Raum και Nokia

Η ελληνο-κυπριακή Covve έχει βάλει στόχο να βάλει σε τάξη τις επαφές μας, και ειδικά τις επαγγελματικές, αλλά και να προσφέρει πολλές υπηρεσίες, ακόμα και κοινωνικής δικτύωση, γύρω από αυτές, στο Smartphone και όχι μόνο. Η νέα συνεργασία με την T-Mobile Πολωνίας είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνει το Scaleup.

Η Covve έχει την έδρα της στη Κύπρο και τα γραφεία ανάπτυξης στην Ελλάδα με 14 άτομα προσωπικό, ιδρύθηκε το 2013 από τον Γιάννη Γαβριηλίδη και τον Αλέξανδρο Πρωτογερέλλη. Οι δυο τους συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινής τους επαγγελματικής πορείας στο Λονδίνο και διαπιστώνοντας την απουσία εξέλιξης στις λεγόμενες επαγγελματικές ατζέντες και ειδικά αυτές στα Smartphones, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Covve.

Η εφαρμογή, πέρα από μια σαφώς πιο εύχρηστη εμφάνιση και διαχείριση των επαφών μας, κάνει ότι μπορεί για να μας κρατήσει σε επαφή με τις… επαφές μας αφού μέσω AI εμφανίζει σχετικές ειδήσεις και πληροφορίες για την ίδια την επαφή ή την εταιρεία που δουλεύει, ενώ λειτουργεί και σαν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημιουργώντας νέα κανάλια επικοινωνίας.
Φυσικά προσφέρονται και απαραίτητες υπενθυμίσεις για επικοινωνίες, meetings ή follow-up αλλά και το πολύ χρήσιμο σκανάρισμα καρτών για την εισαγωγή των στοιχείων στον τηλεφωνικό κατάλογο, και όλα αυτά με υψηλή προτεραιότητα στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.
Η εφαρμογή Covve είναι διαθέσιμη στο Android και στο iOS και μπορείτε να τη κατεβάσετε και να τη δοκιμάσετε μια και οι περισσότερες λειτουργίες είναι διαθέσιμες στη δωρεάν έκδοση.

Από τα πρώτα της βήματα μέχρι το 2017 η εταιρεία έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς, έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα και έχει δεχτεί χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ από διάφορες πηγές συμπεριλαμβανομένου του NBG Business Seeds.

To 2017 ίσως να γίνει ένα έτος ορόσημο για την Covve μια και ήταν μια από τις έξι Startups απ΄όλη την Ευρώπη, ανάμεσα σε εκατοντάδες, η οποία επιλέχθηκε για τον accelerator Warp Future Communication του Hub:Raum (πρόκειται για το κέντρο καινοτομίας μέσω Startups της Deutsche Telekom) ο οποίος έτρεξε σε συνεργασία με την Nokia στην Πολωνία.
Το πρόγραμμα είχε στόχο τη δημιουργία καινοτομικών προϊόντων επικοινωνίας τα οποία απευθύνονται στους πελάτες και των δυο εταιρειών, με τη Nokia να προσφέρει την τεχνολογική πλατφόρμα για την ανάπτυξη των εφαρμογών και των υπηρεσιών και τη Deutsche Telekom προσφέρει το κανάλι διανομής των υπηρεσιών αυτών.

Μερικές μέρες πριν υπογράφηκε συνεργασία της Covve με την T-Mobile Πολωνίας η οποία θα προσφέρει και θα προωθεί την εξελιγμένη ατζέντα της Covve στους εργαζομένους της T-Mobile αλλά και στους συνδρομητές της.

Ο Γιάννης Γαβριηλίδης δήλωσε με αφορμή αυτή την συνεργασία: “Είμαστε μια εξαιρετικά εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα 14 ατόμων προσφέροντας καινοτομία στον χώρο διαχείρισης των επαφών και συνεργαζόμαστε με παγκόσμιους παίκτες όπως η Nokia και η Deutsche Telekom. Έχουμε δημιουργήσει την πιο εξελιγμένη πλατφόρμα διαχείρισης επαφών και την προσφέρουμε ως μια ως απλή και εύχρηστη εφαρμογή!“.

Με όχημα την συνεργασία με τη T-Mobile Πολωνίας η Covve θα επιδιώξει νέες συνεργασίες στις χώρες που λειτουργεί η Deutsche Telekom, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ενώ θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Nokia σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις