Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT Climate-KIC: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον Startup Accelerator

To Climate-KIC, το πιο παλιό hub του EIT, στο πλαίσιο του EIT Regional Innovation Scheme (EIT RIS) ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης το οποίο θα τρέξει Απρίλιο με Σεπτέμβριο 2019.

Το πρόγραμμα θα τρέξει στις χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Κροατία.

Απευθύνεται σε Startups και ομάδες αρχικού σταδίου, ακόμα και σε επίπεδο ιδέας, με επίκεντρο την θετική επίδραση στο περιβάλλον και τη κλιματική αλλαγή, αλλά και όλους τους σχετικούς τομείς, με την ιδέα να μπορεί να έχει εμπορική υλοποίηση.

Οι ομάδες που θα προχωρήσουν θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης, mentoring, δικτύωσης με τους βασικούς υποστηρικτές και συνεργάτες του Climate-KIC και σε χρηματοδότηση έως 50.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν έως τις 27 Ιανουαρίου 2019 εδώ.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το 2018 ιδρύθηκε το ελληνικό hub του EIT Climate-KIC το οποίο εκπροσωπείται από μια κοινοπραξία αποτελούμενη από το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, το ERFC, το UniFund και την Ακαδημία Αθηνών. Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” λειτουργεί ως συντονιστής του έργου με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια στο ΟΠΑ Φοίβη Κουντούρη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις