Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

egg: Αποστολή 12 ομάδων στο Ισραήλ με στόχο το Scaleup

Το egg, o incubator για Startups της Eurobank, διοργανώνει τη πρώτη αποστολή του 2019 στο Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα εταιρειών του προγράμματος.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί 19 – 24 Ιανουαρίου 2019 και εντάσσεται στο πρόγραμμα εξωστρέφειας που υλοποιεί το egg – enter•grow•go τα τελευταία χρόνια, έχοντας δώσει την ευκαιρία σε 52 νέες εταιρείες να δικτυωθούν στο εξωτερικό με αποστολές σε Ευρώπη, Η.Π.Α., Καναδά και Μ. Ανατολή και να αξιοποιήσουν πολύτιμη τεχνογνωσία.

Η επικείμενη αποστολή στο Ισραήλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum του Ισραήλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές επισκέψεις, συναντήσεις και workshops σε Τελ Αβίβ, Χάιφα και Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης στο φημισμένο πολυτεχνείο Technion.
Πέντε εκ των πιο ώριμων ομάδων, με παρουσία στην αγορά και έσοδα, θα έχουν ειδικές συναντήσεις και προετοιμασία για επαφή με επενδυτές.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι οι:

Bespot, πρόκειται για ολοκληρωμένη λύση location intelligence και marketing που περιλαμβάνει μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στην οποία οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν rewards και να ανταμείβονται από brands και καταστήματα στα spots που ήδη επισκέπτονται.

Erratic Compass, πρόκειται για μια πλατφόρμα διασύνδεσης τουριστών με διάφορες δραστηριότητες οργανωμένες από την ομάδα της Startup, από κεραμική μέχρι ελεύθερη πτώση και από μαγειρική μέχρι εθελοντική αιμοδοσία.

GuestFlip, παρέχει μια πλατφόρμα για ξενοδοχεία που βοηθάει στη διαχείριση και τη δημιουργία εσόδων από δεδομένα επισκεπτών, προσφέρεται ολιστική επισκόπηση και ανάλυση των κριτικών, των μηνυμάτων και των αναφορών σε social media του ξενοδοχείου.

Herado, ασχολείται με την ανάπτυξη καινοτόμων ολοκληρωμένων συστημάτων, με τη μορφή φορετών συσκευών, για τη δοσιμετρία ακτινοβολίας διαστήματος. Οι χρήσεις των συστημάτων αυτών δεν περιορίζονται στο διάστημα αλλά προορίζονται και για ιατρικές, στρατιωτικές, ατομικές και εταιρικές εφαρμογές.

HouseID, πρόκειται για μια πλατφόρμα – marketpalce εύρεσης και αγοράς επίπλων και ειδών διακόσμησης και design καλύπτοντας την αγορά της Αθήνας αρχικά.

Kodika, πλατφόρμα μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει iOS εφαρμογές χωρίς να είναι απαραίτητη η γνώση προγραμματισμού. Πρόκειται για ένα iPad application που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία του γραφικού περιβάλλοντος μιας εφαρμογής, καθώς και τον προγραμματισμό και τη σύνδεσή της με εξωτερικές πηγές δεδομένων (ΑΡΙ).

2bullMeDiTherapy, είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της βιοτεχνολογίας. Σκοπός της εταιρείας είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων διαγνωστικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων. Πρώτος στόχος της είναι η δημιουργία διαγνωστικού τεστ αίματος για την ανίχνευση και τη σταδιοποίηση του ανευρύσματος κοιλιακής και θωρακικής αορτής.

NEXYA, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην τοπική προσαρμογή (localisation) ψηφιακών προϊόντων, όπως εφαρμογές λογισμικού, βιντεοπαιχνίδια, δικτυακοί τόποι κ.λπ. με ολοκληρωμένα εργαλεία και χαμηλό κόστος για την επέκταση σε ξένες αγορές.

PerformAnts, είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή για τη διοργάνωση συναυλιών. Απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς, venues και manager, και κοινό. Το περιβάλλον αναλαμβάνει σε ρόλο ηλεκτρονικού manager να βοηθήσει τα συγκροτήματα και τις σκηνές να έρθουν κοντά, να διοργανώσουν συναυλίες εύκολα και να τις διαφημίσουν στη συνέχεια στο κοινό.

SoccerHub, είναι υπηρεσία κρατήσεων και πρόσβασης σε γήπεδα 5×5, 7×7 ή 9×9. Ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή δωρεάν και μέσω αυτής να ελέγξει σε πραγματικό χρόνο εύκολα, γρήγορα και παντού τις επιλογές του σε γήπεδα, τη διαθεσιμότητα αλλά και τις τιμές.

Stoferno.gr, είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα delivery on demand. Είναι ένα μέσο για να έρθουν σε επαφή οι χρήστες με crowdsourced μεταφορείς καθώς και με συνεργαζόμενα καταστήματα κάθε κατηγορίας (π.χ. περίπτερα, ψιλικατζίδικα, pet shop, σουπερμάρκετ, φαρμακεία, καταστήματα φαγητού που δεν πραγματοποιούν delivery κ.ά.).

The Happy Art, προσφέρει πλήρη πρόσβαση στην ψυχαγωγία για το σύνολο των κοινωνικών ομάδων και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που υφίστανται τα ΑμεΑ λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών και εκπαίδευσης.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, δήλωσε: «Σε μια καθοριστική συγκυρία για την ελληνική οικονομία στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας που απαιτείται για να οικοδομηθούν οι βάσεις μιας διατηρήσιμης ανάκαμψης, η Eurobank στηρίζει με συνέπεια ταλαντούχους, ικανούς επιστήμονες και επιχειρηματίες. Μέσω του egg δημιουργούμε ευκαιρίες για νέες, υγιείς, καινοτόμες επιχειρήσεις στο ξεκίνημά τους, εστιάζοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους και εξασφαλίζοντας παράλληλα πολύτιμα εφόδια σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα, δώδεκα ομάδες του egg αξιοποιούν μια σπουδαία ευκαιρία ταξιδεύοντας στο Ισραήλ, ένα από τα ισχυρότερα οικοσυστήματα στη διεθνή κοινότητα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, διευρύνοντας τους ορίζοντες και ανοίγοντας νέους δρόμους διεθνούς δικτύωσης σε πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί για την ανάπτυξη και την επιχειρηματική τους εδραίωση».

H Πρέσβειρα του Ισραήλ, Ιρίτ Μπέν-Άμπα, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το egg στέλνει αντιπροσωπεία 12 εκπροσώπων ελληνικών νεοφυών εταιρειών για επίσκεψη έρευνας στο Ισραήλ. Aποδεικνύει πως η Eurobank πιστεύει ότι οι εταιρείες αυτές μπορούν να αποκτήσουν τεχνογνωσία, ίσως και πιθανούς επενδυτές, από τις επαφές τους με το ανεπτυγμένο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στο Ισραήλ. Στη χθεσινή μας συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή, διαπιστώσαμε και πάλι το μεγάλο ταλέντο στο αναδυόμενο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και τον ενθουσιασμό των νέων επιχειρηματιών και της Τράπεζας για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και της συνεργασίας με το Ισραήλ. Εντυπωσιαστήκαμε από την πολύ καλή προετοιμασία τους για την επίσκεψη, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Israel, μια από τις πιο αξιοσέβαστες οργανώσεις στο Ισραήλ για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα. Η επίσκεψη εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα για τη στήριξη της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας και τη διασύνδεση των ελληνικών και ισραηλινών οικοσυστημάτων καινοτομίας»

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος εξωστρέφειας του egg η Eurobank εξασφάλισε πέρυσι μια σημαντική συμφωνία με το διεθνούς κύρους πανεπιστήμιο Ryerson University με έδρα τον Καναδά για την ενίσχυση της ελληνικής νεανικής, καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ της Eurobank και του DMZ, του επιχειρηματικού επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποτελεί μονάδα του Ryerson University. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια το egg έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό αποστολών εξωστρέφειας σε μεγάλα κέντρα του εξωτερικού μεταξύ άλλων, στη Βοστώνη, στο Λονδίνο, στη Βαρκελώνη και στο Βερολίνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις