Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πρώτη μεγάλη συνεργασία FinTech στην Ελλάδα και πως μπορεί να κάνει το disrupt

Αν είστε χρήστες της N26 και ειδικά της Revolut δεν χρειάζεται πολύ για να αντιληφθούμε προς τα που πάνε τα πράγματα και πως η λεγόμενη πλούσια εμπειρία χρήσης είναι αυτό που βασίζεται, και πρέπει να βασίζεται το FinTech, κάνοντας την εκάστοτε εφαρμογή στο Smartphone αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Revolut. Μέσα σε λίγα λεπτά ανοίγεις λογαριασμό και στο Premium πακέτο συνδρομής, με 8 ευρώ το μήνα, εκτός από τις καθημερινές τραπεζικές υπηρεσίες και πληρωμές με χρεωστική κάρτα, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε ταξιδιωτική ασφάλεια στο εξωτερικό, κρυπτονομίσματα και πολύ σύντομα επενδύσεις σε μετοχές σε όλο τον κόσμο, προσφορές, δάνεια και προγράμματα επιβράβευσης με χειροπιαστό – χρηματικό όφελος στην χώρα που ζούμε ή επισκεπτόμαστε!

Η πρώτη μεγάλη συνεργασία και υλοποίηση στο χώρο του FinTech στην χώρα μας είναι γεγονός και έγινε από την Scaleup Hellas Direct και την Revolut. Είχαμε γράψει τον περασμένο Μάιο για την συνεργασία μεταξύ των δυο εταιρειών, με τους founders να κατακρίνουν δημόσια ή μέσω ανακοινώσεων την ασυδοσία, την δυσκαμψία και τις υψηλές χρεώσεις των τραπεζών…

Η πρώτη επώνυμη χρεωστική κάρτα Revolut στην Ελλάδα είναι γεγονός, φέρει πάνω της το λογότυπο της Hellas Direct και είναι μια ξεκάθαρη win-win κατάσταση για τις δυο Fintechs. H Revolut θα αποκτήσει πρόσβαση στους υπάρχοντες πελάτες της Helllas Direct, μια και ψάχνει διακαώς την επέκταση στην Ελλάδα με τον στόχο να είναι 200.000+ πελάτες, ενώ και η Hellas Direct προφανώς θα έχει ένα άμεσο, και όλα δείχνουν πιο φθηνό, συγκρινόμενο με τις τράπεζες, κανάλι επιβράβευσης αλλά και πληρωμών προς τους πελάτες της.

Συγκεκριμένα, μαζί με κάθε νέο συμβόλαιο ασφάλισης κατοικίας της Hellas Direct αποκτάς την branded χρεωστική κάρτα Visa της Revolut και απλά εισάγοντας τον αριθμό του ασφαλιστηρίου κατατίθενται 10 ευρώ δώρο στον λογαριασμό Revolut. Επίσης, εφόσον δεν γίνεται χρήση της ασφάλισης προσφέρεται πρόσθετο χρηματικό bonus από την Hellas Direct.

Φανταστείτε ένα σενάριο όπου, έστω σαν πληροφόρηση, μπουν τα προγράμματα loalty της Kard.gr στη Revolut ή να διαχειριζόμαστε όλους τους λογαριασμούς μας μέσω Finker και PSD2. Tα 10 ευρώ που θα καταθέτει σαν επιβράβευση η Hellas Direct να δίνουν δώρο άλλη μια πίτσα στην Dominos ή να στηθεί ένα παρόμοιο πρόγραμμα επιβράβευσης για όλα τα καταστήματα που συμμετέχουν στο νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο αγορών Trust and Use. 

Τα πράγματα μόλις αρχίζουν να γίνονται πιο ενδιαφέρονται και να έχει πλέον η χώρα μας παρουσία στο “χειροπιαστό” FinTech!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις