Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

3.000 Tesla Model 3 κάθε εβδομάδα θα καταφθάνουν στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο!

Ένα πλοίο γεμάτο Tesla Model 3 κατευθύνεται στο λιμάνι του Zeebrugge στο Βέλγιο, με προβλεπόμενη άφιξη τις αρχές Φεβρουαρίου. Λίγες μέρες πριν η Ολλανδική αρχή RDW έδωσε την έγκριση τύπου στο Model 3 για να μπορεί να κυκλοφορεί και να πωληθεί επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ευρώπη και Κίνα είναι δύο πολύ κρίσιμες αγορές για την Tesla μια και στις Η.Π.Α. εμφανίζεται μια πτώση του ρυθμού ανάπτυξης των πωλήσεων, μια και η κυβέρνηση Τράμπ έκοψε τις επιδοτήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και τον Elon Musk να καίγεται να εμφανιστεί το Model 3 στις εκθέσεις λίγο πριν την καταιγίδα των ηλεκτρικών μοντέλων απ’ όλους τους κατασκευαστές, η οποία αναμένεται από το 2020 και μετά.

Μόλις μια εβδομάδα πριν η Tesla ανακοίνωσε απολύσεις για μείωση του κόστους λειτουργίας αλλά και για να δώσει προτεραιότητα στο παγκόσμιο λανσάρισμα του μεσαίου σεντάν πολυτελείας Model 3. To τι συμβαίνει εσωτερικά στην Tesla αυτή τη στιγμή το περιγράφει γλαφυρά ο Elon Musk στο email που έστειλε στους εργαζομένους με αφορμή τις απολύσεις και το δημοσιεύει το Techcrunch: “Άλλες εταιρείες μπορούν να προσφέρουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής μια και είναι μεγαλύτερες και πιο ώριμες ή βρίσκονται σε βιομηχανίες με λιγότερο ανταγωνισμό“.

Το Tesla Model 3 αναμένεται να αγγίζει τα 60.000 ευρώ στην πλούσια και πιο ισχυρή έκδοση στην Ευρώπη, μια διπλάσια τιμή από το Nissan Leaf και κοντά στα Premium plugin υβριδικά (Lexus, BMW σειρά 5, Volvo S68 T8, Mercedes B-Class Electric, C Class Hybrid κ.α.), ενώ όπως αναφέραμε 2020 και 2021 αναμένεται μια πληθώρα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων από πολλούς κατασκευαστές νέας γενιάς και πανίσχυρων.

Οι προ-παραγγελίες για Ευρώπη έχουν ήδη ανοίξει στο site της Tesla με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να καταβάλουν 1.000 ευρώ για την καταχώρησή της.

Τέλος, σύμφωνα με άλλες πηγές στο λιμάνι του Βελγίου θα καταφθάνουν 3.000 Tesla Model 3 κάθε εβδομάδα και από εκεί θα κατευθύνονται στους μεταπωλητές σε όλη την Ευρώπη.
Το ταξίδι διαρκεί 15 ημέρες και περνά μέσα από την διώρυγα του Παναμά ενώ η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού έχει επενδύσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στις υποδομές υποδοχής των Model 3.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις