Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επιχειρηματική σύνδεση της θερμοκοιτίδας μόδας “The Fashion Gate” με ADandPRLab του Παντείου

Ένα μήνυμα στο Facebook ήταν αρκετό για ξεκινήσει η επαφή της Σχολή Μόδας “AthensFashionClub” με επτά φοιτήτριες του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων (ADandPRLAB) του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η Χριστίνα Μπολάνου περιέγραφε περιεκτικά το πολύ ενδιαφέρον project πάνω στο οποίο η ίδια και οι 6 ακόμη συμφοιτήτριες της δούλευαν στο πλαίσιο του θεματικού εργαστηρίου του ADandPRLAB: “Digital Creativity_CodeAppsGames”.

Η ιδέα Re-Style που ανέπτυξε η φοιτητική ομάδα είναι απλή και πρόκειται για την ανάπτυξη μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μόδας στην οποία έμπειρες σχεδιάστριες αναλαμβάνουν την μεταποίηση ρούχων των χρηστών της πλατφόρμας, δίνοντάς τους ξανά ζωή. Οποιοσδήποτε διαθέτει ένα παλιό ρούχο που το έχει βαρεθεί και θέλει να του αλλάξει όψη μπαίνει στην πλατφόρμα, επιλέγει την σχεδιάστρια που τον εμπνέει, διαβάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό από το προφίλ της και εκείνη αναλαμβάνει να το μεταποιήσει είτε σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που θα λάβει από τον ίδιο τον χρήστη της εφαρμογής – πελάτη, είτε ελεύθερα με βάσει την δική της προσωπική στυλιστική άποψη.

Πίσω από αυτή την ιδέα, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο των τεχνολογικών startups μόδας βρίσκονται οι τριτοετείς φοιτήτριες Ηλέκτρα Ξανθοπούλου, Ελισάβετ Κυριαζή, Μίλε Μέγκυ, Γεωργία Στάϊκου, Αρβιόλα Σκέμπι, Χριστίνα Μπολάνου και Ευαγγελία Ζήση ή αλλιώς ο «007», όπως έχουν ονομάσει την ομάδα τους.

Με την υποστήριξη της Σχολής AthensFashionClub και υπό καθοδήγηση των καθηγητών τους, της αναπληρώτριας καθηγήτριας και επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων (#ADandPRLAB) Μπέττυς Τσακαρέστου και του Δρ. Σταύρου Καπερώνη, μέλος ΕΔΙΠ, οι φοιτήτριες έφτιαξαν το σχετικό site μόδας και φυσικά θα συμμετάσχουν  στον 3ο κύκλο Σχεδιαστικής και Επιχειρηματικής επιτάχυνσης της Θερμοκοιτίδας Μόδας “The Fashion Gate

Η Μαρία Βυτινίδου, σχεδιάστρια και ιδρύτρια της σχολής μόδας ανέφερε σχετικά:
Χαίρομαι ειλικρινά που το Πάντειο Πανεπιστήμιο αγκάλιασε με τόση θέρμη την προσπάθεια των φοιτητών του να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματική αγορά και στην Βιομηχανία της Μόδας.Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις διαθέτουν την εμπειρία για να αναπτύξουν καινοτόμες προσεγγίσεις και προϊόντα αλλά από την άλλη χρειάζονται και ‘’δυνατά μυαλά’’ για να διαχειριστούν αυτήν την πρωτοπορία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές των φοιτητριών, την αναπλ.. καθ. κ. Μπέττυ Τσακαρέστου και τον Δρ. Σταύρο Καπερώνη, οι οποίοι τους έδωσαν την αληθινή διάσταση των πραγμάτων ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί, Πανεπιστήμιο, ιδιωτική επιχείρηση και φοιτητές, να συνθέσουμε μία ιδέα με προοπτικές για επιτυχημένη επιχείρηση.
Καλωσορίζω λοιπόν με μεγάλη αισιοδοξία τις νεαρές φοιτήτριες στον 3ο κύκλο Σχεδιαστικής και Επιχειρηματικής επιτάχυνσης της Θερμοκοιτίδας Μόδας “The Fashion Gate” και ευελπιστώ να χτίσουμε επιτυχημένα το RE-STYLE με διεθνείς προδιαγραφές και γιατί όχι με σκοπό την εύρεση ενός μεγάλου επενδυτή“.

Οι νεαρές φοιτήτριες θα έχουν την ευκαιρία μέσω της Θερμοκοιτίδας The Fashion Gate και παράλληλα με τις σπουδές τους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο να λάβουν εξειδικευμένη καθοδήγηση από Μέντορες και έμπειρα στελέχη της αγοράς, ώστε να μπορέσουν να μετατρέψουν το φοιτητικό project σε μία επιτυχημένη και βιώσιμη τεχνολογική επιχείρηση μόδας, με πολλές προοπτικές και εξωστρεφές χαρακτήρα.

H Μπέττυ Τσακαρέστου δηλωσε σχετικά: Ευχαριστούμε τη Σχεδιάστρια και ιδρύτρια της Σχολής AthensFashionClub και της 1ης Θερμοκοιτίδας Μόδας The Fashion Gate κυρία Βυτινίδου Μαρία, για την ευκαιρία που δίνει στη φοιτητική μας ομάδα να αναπτπύξει την ψηφιακή της ιδέα σε μια τεχνολογική startup στο χώρο της μόδας”.

Το ΑDandPRLAB δήλωσε η αν καθ. Μπέττυ Τσακαρέστου προσφέρει συνολικά εννέα αλληλένδετα εξαμηνιαία labs κατά τα δύο τελευταία έτη σπουδών ακολουθώντας ένα μοντέλο συν-δημιουργίας με κορυφαίους επαγγελματίες του marketing και την ολοκληρωμένης επικοινωνίας, της startup επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, των ψηφιακών μέσων και τεχνολογικών εφαρμογών επιδιώκοντας να λειτουργεί ως ένας ζωντανός χώρος μάθησης και σύνδεσης με την κοινωνία και την αγορά στα 26 χρόνια λειτουργίας του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις