Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Άνοιξε” η πλατφόρμα συμμετοχικών επενδύσεων Open Circle

Έτοιμη να υποδεχθεί επιχειρηματικές προτάσεις και επενδυτές είναι η πλατφόρμα συμμετοχικών επενδύσεων Open Circle, όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας PΑRNASSE κατά τη διάρκεια παρουσίασης προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Στόχος της πλατφόρμας Open Circle είναι η ανάδειξη ελληνικών προϊόντων αλλά και καινοτόμων προϊόντων ή/και υπηρεσιών τεχνολογίας στην επόμενη γενιά διεθνών επιχειρήσεων, συγκεντρώνοντας σε αυτήν, δυναμικούς επιχειρηματίες και επενδυτές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μοιράζονται το κοινό αυτό όραμα.

Δείτε συνέντευξη: Ξενοφών Κρoκίδης: “To πρώτο ελληνικό Equity Crowdfunding είναι εδώ”

Μέσω της πλατφόρμας, οι επενδυτές έχουν πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων με ένα τυποποιημένο τρόπο που επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση και την αποτελεσματική αξιολόγηση των εταιρειών ενώ παράλληλα, επενδυτές και επιχειρηματίες, έχουν απευθείας επικοινωνία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας άντλησης κεφαλαίων.

Για τη μέγιστη διασφάλιση επενδυτών και επιχειρηματιών, η διαχειρίστρια εταιρία PARNASSE συνεργάζεται με χρηματιστηριακή εταιρεία επενδυτικών υπηρεσιών που εποπτεύεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

H πλατφόρμα OpenCircle χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε ακόμη: Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας επιστρέφει και το 2015 – Θα βραβεύσει έως πέντε νέες εταιρείες

OpenCircle-screenshot 702336

Πώς, όμως, λειτουργούν οι συμμετοχικές επενδύσεις μέσω της πλατφόρμας OpenCircle;
– Οι χρήστες πρέπει να εγγραφούν ως μέλη (η πλατφόρμα OpenCircle είναι ανοικτή μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη της κοινότητας).
– Τα μέλη της κοινότητας μπορούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα και να ενημερωθούν για τις βασικές πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες που αναζητούν κεφάλαια καθώς και για τις δραστηριότητες της κοινότητας.
– Τα μέλη θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά και να αποδεχθούν όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας.
– Τα μέλη μπορούν να υποβάλουν τις επιχειρηματικές προτάσεις τους σε έναν από τους παρακάτω τομείς: Γεωργία, Τρόφιμα & Ποτά, Τεχνολογία.
– Η ομάδα της OpenCircle αξιολογεί, επαληθεύει, εντοπίζει τυχόν αδυναμίες και προτείνει διορθωτικά μέτρα για την ενίσχυση της εκάστοτε επιχειρηματικής πρότασης.
– Εάν η πρόταση ικανοποιεί τα κριτήρια της OpenCircle τότε η εταιρεία επενδυτικών υπηρεσιών (ΑΕΠΕΥ) διαμορφώνει την επενδυτική προσφορά, δημοσιοποιεί το έργο και δίνει το έναυσμα για την έναρξη συγκέντρωσης κεφαλαίων.
– Τα μέλη έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για να γίνουν επενδυτές. Οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια της OpenCircle και KYC (τα οποία τίθενται από την εταιρεία επενδυτικών υπηρεσιών) είναι εν δυνάμει επενδυτές και έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες αναφορικά με το έργο, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών δεδομένων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους εταιρική αξιολόγηση.
– Τα χρηματο-οικονομικά χαρακτηριστικά της προσφοράς διατυπώνονται από την εταιρεία επενδυτικών υπηρεσιών, που φέρει επίσης την ευθύνη για την εν λόγω επένδυση.
– Σε πρώτο στάδιο, οι επενδυτές εκφράζουν την πρόθεσή τους να επενδύσουν μέσω της πλατφόρμας OpenCircle.
– Η επένδυση συλλέγεται και η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω της εταιρείας επενδυτικών υπηρεσιών. Τα κεφάλαια μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό της εταιρείας. Σημειώνεται ότι καμία οικονομική συναλλαγή, οποιουδήποτε είδους, δεν πραγματοποιείται μέσω της OpenCircle ή της PARNASSE Α.Ε.
– H τυπική διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ή η αντίστοιχη της έκδοσης μετατρέψιμης ομολογίας πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις