Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Δήμου Αθηναίων – Vodafone για “Έξυπνη Aποκομιδή” μέσω IoT στο εμπορικό τρίγωνο

H Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον Δήμο Αθηναίων για την υλοποίηση της νέας, υπηρεσίας «Έξυπνη Αποκομιδή», που εφαρμόζεται στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, μέσα από την οποία οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι του Τριγώνου θα λαμβάνουν, με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους, ειδοποίηση για το πότε φτάνει το απορριμματοφόρο στην πόρτα τους.

Για λογαριασμό του δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τη θυγατρική της, Vodafone Innovus, η Vodafone Ελλάδας υλοποίησε και έθεσε σε λειτουργία την εφαρμογή διαχείρισης οχημάτων Vodafone IoT Fleet Control στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, που αξιοποιεί το ΙοΤ και τα κινητά δίκτυα της Vodafone, βοηθώντας τον δήμο να παράσχει νέες, καινοτόμες υπηρεσίες.

Μέσα από την υπηρεσία Vodafone IoT Fleet Control και την πλατφόρμα της Vodafone Innovus, ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει με γραπτό μήνυμα τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες της περιοχής για τον χρόνο άφιξης των ειδικών απορριμματοφόρων του Εμπορικού Τριγώνου, λίγο προτού αυτά φτάσουν, ώστε έγκαιρα να βγάλουν τα απορρίμματά τους στον δρόμο, δεδομένου ότι η περιοχή έχει απαλλαχθεί από κάδους απορριμμάτων.

Με τη χρήση της υπηρεσίας Vodafone IoT Fleet Control ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής των απορριμμάτων στον δρόμο, μειώνοντας την επιβάρυνση της περιοχής, ενώ γίνεται η βέλτιστη διαχείριση της διαδικασίας εξαγωγής και αποκομιδής των απορριμμάτων.

Μετά την επιτυχημένη λειτουργία στο Εμπορικό Τρίγωνο του δήμου Αθηναίων η χρήση της εφαρμογής θα επεκταθεί και σε επιπλέον γειτονιές του κέντρου.

To πρόγραμμα πιλοτικής παρέμβασης του Εμπορικού Τριγώνου δήμου Αθηναίων υλοποιείται με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Αθήνας και τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις