Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μία στις τρεις εταιρείες εγκαταλείπουν το Λονδίνο λόγω Brexit!

Στην ημερήσια διάταξη έχουν μπει οι αποχωρήσεις των ξένων εταιρειών από την Βρετανία υπό το φόβο ενός σκληρού Brexit, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέδειξε σήμερα το Reuters, αναφερόμενο σε έκθεση του Insitute of Directors.

Σύμφωνα με το IoD, 11% των επιχειρήσεων, κυρίως μεγάλων εταιρειών, έχει μεταφέρει κάποιες ή όλες τις δραστηριότητες τους ήδη εκτός Βρετανίας, ενώ αλλά 18% είναι σε φάση σχεδιασμού ή έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες. Από την άλλη όμως, υπάρχει το 62% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Βρετανία, οι οποίες δηλώνουν πως δεν έχουν κανένα σκοπό να μετακινηθούν από την χώρα.

“Δεν μας προκαλεί κάποια ευχαρίστηση να αποκαλύπτουμε αυτά τα ανησυχητικά στοιχεία όμως δεν μπορούμε πια να αγνοήσουμε τις πραγματικές συνέπειες της καθυστέρησης και την σύγχυσης των διαπραγματεύσεων, και οι εταιρείες δε μπορούν πια να αγνοούν τις δύσκολες επιλογές που αντιμετωπίζουν για την προστασία τους“, δήλωσε ο Edwin Morgan της IoD. “H σκληρή φήμη της Βρετανίας σαν ένα σταθερό προβλέψιμο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, συνεχώς απομακρύνεται και αποδυναμώνεται”.

Με δύο μόλις μήνες να απομένουν μέχρι την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, οι επενδυτές κάλεσαν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την ομαλή έξοδο της χώρας από την Ένωση στην οποία προσχώρησε το 1973. Όπως είπε η IoD, έχει διατηρήσει μια ανεξαρτησία όλα αυτά τα χρόνια και έχει προσπαθήσει να μην ανακατευτεί σε πολιτικές αποφάσεις, όμως έχει προειδοποιήσει για τις πιθανότητες και τα προβλήματα που θα προκαλέσει μια αποχώρηση της χώρας από την Ευρώπη, από το 2016.

Η έρευνα της IoD έδειξε ότι ότι οι χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές εταιρείες πιθανότατα έχουν ήδη μετατοπίσει ορισμένες επιχειρήσεις μακριά από τη Βρετανία, ακολουθούμενες από κατασκευαστές και επαγγελματικές, τεχνικές και επιστημονικές επιχειρήσεις. Οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις που έφυγαν ή ετοιμάζονται να φύγουν από την Βρετανία, μετακινούνται σε χώρες εντός της ΕΕ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις