Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όλα όσα έγιναν στο 5o Fuckup Nights Heraklion

Το βράδυ του Σαββάτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, 180 άτομα βρέθηκαν στο Fuckup Nights Heraklion // VOL.5, για να “γιορτάσουν” την αποτυχία μαζί με την ομάδα του Bizrupt που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Το Fuckup Nights Heraklion διοργανώνεται τέσσερις φορές το χρόνο. Σκοπός του event είναι να “ξεκλειδώσει” τους επαγγελματίες κάθε κλάδου, να δείξει πώς να μοιραζόμαστε τα λάθη μας, να μάθουν κι άλλοι άνθρωποι από αυτά και τελικά να απομυθοποιήσουμε την έννοια της αποτυχίας. Γιατί αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις ή αλλιώς “τι αξία θα είχε η επιτυχία χωρίς την αποτυχία” όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Στην εκδήλωση οι ομιλητές έχουν στη διάθεσή τους μόνο 7 λεπτά και 10 φωτογραφίες για να μοιραστούν τα λάθη και τις αποτυχίες τους.

Η Zαχαρένια Ατζιτζικάκη, VP of Design Workable, η οποία μίλησε για όλα εκείνα τα fuckups που έκανε κατά τη μετάβαση της από απλό στέλεχος σε manager ομάδας, την ιδιαιτερότητα που έχει μια τέτοια μετάβαση και πώς τη διαχειρίστηκε.

Ο Στέλιος Ηλιάκης, General Manager στη Sleed & Partner στο Uni.fund, διηγήθηκε πώς εν μία νυκτί έχασε συμβόλαιο με πελάτη που αντιστοιχούσε στο 90% του τζίρου της εταιρείας του! Αναφέρθηκε στον τρόπο που το ξεπέρασε και σήμερα έχει φτάσει να έχει μία ομάδα 57 ατόμων.

Ο Μιχάλης Τσικνάκης, CEO Cosmos Sport, ο οποίος εξιστόρησε τις αποτυχίες του πατέρα του, ιδρυτή του Cosmos Sport, και πώς αυτές αποτέλεσαν για τον ίδιο εφόδια για την εξέλιξη του. Όπως είπε, πρέπει να χρησιμοποιούμε τις αποτυχίες άλλων ως μαθήματα για τη δική μας πορεία.

Το επόμενο Fuckup Nights Heraklion θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις