Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H IKEA θα ενοικιάζει έπιπλα σε επιχειρήσεις

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στους Financial Times, η IKEA θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό σχέδιο για να ενοικιάζει καρέκλες και γραφεία – ίσως ακόμη – ολόκληρες κουζίνες – σε επιχειρήσεις στην Ελβετία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να νοικιάσουν τα έπιπλα για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο και “Όταν η περίοδος χρηματοδοτικής μίσθωσης τελειώσει, την επιστρέφετε και μπορείτε να νοικιάσετε κάτι άλλο“, δήλωσε στους Financial Times ο Torbjorn Loof, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χαρτοφυλακίου Inter IKEA. Η εταιρεία θα ανακαινίζει έπειτα τα μισθωμένα έπιπλα για να μεταπωληθούν, με την εταιρεία να διαθέτει ήδη ένα πρόγραμμα που αγοράζει και μεταπωλεί μεταχειρισμένα έπιπλα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται στη μηνιαία συνδρομή φαίνεται να έχουν ρεύμα ενώ μη ξεχνάμε ότι υπάρχει μια τάση για λιγότερες ιδιοκτησίες, από σπίτια και αυτοκίνητα μέχρι στο λογισμικό και διάφορες άλλες υπηρεσίες “νέας γενιάς”.

Βέβαια ένας ακόμα λόγος για αυτή τη δοκιμή είναι και η τεράστια πτώση στα έσοδα της IKEA, περίπου 40% το προηγούμενο έτος, μια και αν τελικά πιάσει μπορεί να δώσει ώθηση στα πεσμένα έσοδα.

Από την άλλη πλευρά η επαναχρησιμοποίηση των επίπλων θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την ΙΚΕΑ να επενδύσει στην κυκλική και στην πράσινη οικονομία, μια και η Σουηδική εταιρεία καταναλώνει το σχεδόν εξωφρενικό 1% της παγκόσμιας παραγωγής ξυλείας!

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις