Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εκδήλωση για την εξέλιξη της Ελληνικής εκπαίδευσης από την Knowl

O Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και η Κοινωνική Επιχείρηση knowl συνδιοργανώνουν εσπερίδα για την εξέλιξη της ελληνικής εκπαίδευσης με τίτλο «Changing the Education Game i.e. Rebranding Education» που θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 (17.00 – 21.30), στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.

Στόχος της εσπερίδας είναι η ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, με κοινό τόπο τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία και επίκεντρο τις έννοιες «πληροφορία |γνώση | μάθηση | δεξιότητες», όπως αυτές αναφέρονται στο χώρο της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, και στον τρόπο που συνδέονται με τη διάσταση του εργασιακού και επαγγελματικού βίου, με ειδική αναφορά στη γαλάζια οικονομία (blue economy).

Ειδικότερα η συζήτηση θα εστιάσει στην ανάγκη καλλιέργειας δεξιοτήτων όπως η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η δημιουργικότητα, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η κριτική σκέψη, το ήθος, η ομαδικότητα, η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία σε συνύπαρξη με το αξιακό σύστημα και η διαχείριση του χρόνου, μερικές μόνο από τις δεξιότητες ‘ζωής’ (Soft Skills), που πρέπει να αποτελούν μέρος στο εκπαιδευτικό έργο σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της δια βίου μάθησης. Έρευνες (βλ. Stanford Research Institute & Carnegie Mellon) δείχνουν ότι οι πιο επιτυχημένοι CEOs αποδίδουν τη μακροχρόνια επιτυχία τους στα «soft skills» που κατέχουν και όχι στις τεχνικές τους ικανότητες (hard skills).

Η εσπερίδα φιλοξενεί διακεκριμένους ομιλητές όπως ο Πίτερ Οικονομίδης, ο Δρ. Δημήτρης Μπουραντάς, ο Θεόδωρος Κατσανέβας, ο Δρ. Ιωάννης Σαλαμούρης, ο Δημήτρης Γαϊτάνης, η Μαρία Γιαννέτου, και ο Νίκος Δεμερτζής. Συντονίζει η Όλγα Σταυροπούλου.

H εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη σειράς δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών, με σκοπό την προαγωγή και ενίσχυση ενός βιώσιμου και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων (Stakeholders) ως προς την αξία και βαρύτητα των δεξιοτήτων ‘ζωής’ (Soft Skills), για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας (resilience) και τη διαμόρφωση ευκαιριών ανάδειξης στον επαγγελματικό στίβο.

Κρατήσεις θέσεων εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις