Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αποστολή MWC19: Τι είδαμε την πρώτη μέρα στην Βαρκελώνη

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κυρίαρχος της φετινής έκθεσης είναι το 5G, το οποίο πια δεν είναι κάτι το ουτοπικό, με τις εταιρείες να προσπαθούν να “μαντέψουν” τι θα φέρει μαζί του και πώς θα χρησιμοποιηθεί. Το 5G είναι και επίσημα εδώ και μαζί του οι εταιρείες έχουν αρχίσει και εξερευνούν τις πραγματικές δυνατότητες που φέρνει μαζί της η τεχνολογία.

Από logistics συστήματα και ρομπότ που παίζουν μουσική μέχρι απομακρυσμένες συνδέσεις και συνομιλίες με 3D σκανάρισμα προσώπου και ολογραφικές παρουσίες μέσα από ειδικά συστήματα επαυξημένης πραγματικότητας, οι εταιρείες μας δείχνουν πώς η ταχύτητα που προσφέρει αυτή η νέα τεχνολογία είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα που προσφέρει το 5G.

Η ανάπτυξη εφαρμογών και προϊόντων 5G δίνει επίσης τεράστια ώθηση σε αυτόνομη οδήγηση, Internet of Things και ανοίγει ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ασφάλεια των δεδομένων και την χρήση τους. Οι εκατομμύρια αισθητήρες που θα υπάρχουν γύρω μας θα συγκεντρώνουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων, τα οποία θα αποτελέσουν το αντικείμενο “πονηρών” και μη συναλλαγών.

Η βιομηχανία έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό τη δημιουργία αυτού του προβλήματος και εχει ήδη ξεκινήσει να προσπαθεί να βρει τρόπους να τα διασφαλίσει. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν “πέσει πάνω” σε όλες τις εφαρμογές που συγκεντρώνουν προσωπικά δεδομένα και το θέμα της ασφάλειας, όπως δείχνει, θα απασχολήσει πολύ περισσότερο την κοινή γνώμη τα αμέσως επόμενα χρόνια

Αν κάτι ξεχώρισε την πρώτη μέρα της έκθεσης είναι τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Όλες σχεδόν οι εταιρείες είχαν μια ολοκληρωμένη πρόταση, ενώ κάποιες προτίμησαν μια διαφορετική προσέγγιση, όπως η LG με το V50, το οποίο παίρνει μια θήκη η οποία ενώνεται με το κινητό και ενσωματώνει τη δεύτερη οθόνη, καταφέρνοντας έτσι να “γλιτώσει” όλη την τεχνολογία που θα χρειαζόταν αν ακολουθούσε τον δρόμο της Samsung και της Huawei.

mwc19-emeagr-013-HuaweX-1020

Μιλώντας για την Huawei, η ανακοίνωση του Mate X έχει ταρακουνήσει όλη την έκθεση και το αναδιπλούμενο τηλέφωνό της έχει αποτελέσει τον άξονα περιστροφής όλης της φετινής έκθεσης, καθώς όπου και να πας, ό,τι κουβέντα και να ακούσεις από τις χιλιάδες γλώσσες που ακούς γύρω σου, ξεχωρίζουν 2 λέξεις “Mate X” και “Huawei”. Το αναδιπλούμενο τηλέφωνο-tablet έχει κερδίσει τα βλέμματα και τις συζητήσεις και έχει κάνει το περίπτερο τη εταιρείας το σημείο συνάντησης του Mobile World Congress. Το EMEAgr βρέθηκε μαζί με λίγους επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμοπίσω από κλειστές πόρτες, όπου είχε την δυνατότητα να δεί το “αντικείμενο του πόθου” της Huawei από κοντά, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.

Τέλος, βρεθήκαμε δίπλα στην πολυπληθή Ελληνική αποστολή, η οποία έχει δυναμική παρουσία στην φετινή έκθεση με πολλές νέες εταιρείες, οι οποίες εντυπωσιάζουν με τις λύσεις που προτείνουν και έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών οι οποίες εξετάζουν τρόπους συνεργασίας μαζί τους.

mwc-01-EMEAgr-

Αποστολή #EMEAΤech στο MWC 2019

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις