Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Θερινά σχολεία από το EIT Health σε τεχνολογίες αιχμής

To πανευρωπαϊκό hub καινοτομίας στο χώρο της υγείας, EIT Health ανακοίνωσε δυο θερινά σχολεία, το «HelloAI» το οποίο εκπαιδεύει μελλοντικούς επαγγελματίες της Υγείας πάνω στις δυνατότητες που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη και το «L-ead» απευθύνεται σε εργαζόμενους στον κλάδο της Υγείας και εστιάζει στην ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Θερινό σχολείο «HelloAI» πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη

Το θερινό Σχολείο «HelloAI» σκοπεύει να ενισχύσει θεωρητικά και πρακτικά μελλοντικούς επαγγελματίες της Υγείας προετοιμάζοντάς τους για τις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το πρόγραμμα του 2019 πέρα από το θεωρητικό υπόβαθρο που προσφέρει, έχει μια επιχειρηματική προσέγγιση. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις για τη δημιουργία startup, για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και για ζητήματα (βιο)ηθικής.
Την τελευταία ημέρα των μαθημάτων, οι φοιτητές θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από τη βιομηχανία, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Οι φοιτητές που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν 7,5 μονάδες του Ευρωπαϊκού Συστήματος μεταφοράς και συσσώρευσης Ακαδημαϊκών Μονάδων (ECTS).
Το πρόγραμμα απευθύνεται πρωτίστως σε φοιτητές και διδάκτορες Ιατρικής και Βιοϊατρικής, καθώς επίσης Πολυτεχνικών και Οικονομικών σχολών.
Εγγραφές μέχρι τις 21 Απριλίου εδώ.

Το Θερινό Σχολείο «HelloAI» απαρτίζεται από δύο διδακτικές ενότητες:
• 27-31 Μαΐου 2019, Βουδαπέστη
• 1-5 Ιουλίου 2019, Βαρκελώνη

Θερινό Σχολείο «L-ead» για ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων
Το δεύτερο θερινό σχολείο του EIT Health για το 2019 απευθύνεται σε εργαζόμενους στον κλάδο της Υγείας και εστιάζει στην ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους. Θα ενταχθούν σε διαδραστικές ομάδες εργασίας, θα δουλέψουν πάνω σε μελέτες περιπτώσεων και θα πάρουν μέρος σε μια ψηφιακή δοκιμασία.
Το Θερινό Σχολείο «L-ead» αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την εξέλιξη των συστημάτων υγείας στην ψηφιακή εποχή. Οι φοιτητές θα αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της υγείας στην ψηφιακή εποχή, π.χ. δυναμική αγοράς εργασίας, ισχυροποίηση συστημάτων υγείας, ανάπτυξη βιώσιμου εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας, πρωτοβουλίες και ευκαιρίες με γνώμονα την τεχνολογία, ψηφιακό οικοσύστημα υγείας, λύσεις τηλεϊατρικής και ψηφιακής υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης που είναι το Hub του EIT-Health στην Ελλάδα (κ. Γιώργο Μέγα [email protected], και Δρ. Χριστίνα Πασκουάλ, [email protected]).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις