Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χάκαραν ένα Tesla Model 3, κέρδισαν 375.000 δολάρια και το αυτοκίνητο!

Η πρωτοβουλία Pwn2Own ξεκίνησε το 2007 και από μια μικρή εκδήλωση hackers έχει μετεξελιχθεί σήμερα σε έναν από τους πιο γνωστούς και σημαντικούς διαγωνισμούς ασφαλείας στον κόσμο.

Ενώ είχε ξεκινήσει σαν μια πρωτοβουλία εύρεσης τρωτών σημείων σε πλοηγούς web και λειτουργικά συστήματα, σήμερα καλύπτει και άλλες κατηγορίες όπως για παράδειγμα τους Virtual υπολογιστές της VMWare και πλατφόρμες οχημάτων όπως αυτή της Tesla.

Οι hackers που συμμετέχουν μπορούν να κερδίσουν από 40.000 δολάρια για να εισέλθουν παράτυπα στο λειτουργικό σύστημα (και να εκτελέσουν κάποιο κώδικα – συνήθως κακόβουλο) μέσω του Firefox και 80.000 δολάρια αν το κάνουν μέσω του Chrome. Μεγάλα ποσά περιμένουν τους hackers εφόσον σπάσουν το Office και το Outlook.

Στην πρόσφατη εκδήλωση στο Βανκούβερ του Καναδά υπήρχε στο χώρο της εκδήλωσης ένα κόκκινο Tesla Model 3 με την παρακάτω λίστα προκλήσεων με τους αντίστοιχους πόντους και χρήματα:


Η ομάδα Fluorocetate, με δυο άτομα, κατάφεραν να εισέλθουν παράτυπα στο σύστημα ενός Model 3 μέσω του πλοηγού web που ενσωματώνει και μαζί με τα χρήματα, έφυγαν και με το αυτοκίνητο!

Συνολικά η ομάδα συγκέντρωσε 375.000 δολάρια και ένα Tesla Model 3 μια και έσπασε και τον Chrome μεταξύ άλλων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις