Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η FinTech δανεισμού AI Upstart “σηκώνει” 50 εκατ. δολάρια και συνεργάζεται με τράπεζες

Της νέας χρηματοδότησης ηγήθηκε η Progressive Investment Company και συμμετείχαν οι Healthcare of Ontario Pension Plan και First National Bank of Omaha ενώ φέρνει το σύνολο της χρηματοδότησης της UpStart στα 160 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.

Η στρατηγική της Upstart είναι να συνεργαστεί με τράπεζες προσφέροντας την πλατφόρμα AI σαν White Label, η οποία αυτοματοποιεί τις αναλύσεις ρίσκου. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία ανακοίνωσε νέες συμφωνίες «Powered by Upstart» με την First National Bank of Omaha , First Federal Bank of Kansas City και την Accion Chicago.

“Οι πιστώσεις έχουν γενικά υψηλά κόστη και είναι άδικα κατανεμημένες, επειδή βασίζονται σε τεχνικές που αναπτύχθηκαν πριν από την εμφάνιση της σύγχρονης τεχνολογίας”, λέει ο συνιδρυτής της Upstart, Paul Gu. “Αλλά η τεχνολογία και η επιστήμη των δεδομένων, με τη μορφή AI, έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν όλα αυτά”.

Η Upstart ιδρύθηκε το 2012 στο Σαν Φρανσίσκο και έχει διαχειριστεί δάνεια άνω των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ αύξησε τα έσοδα κατά περίπου 80% το 2018 και έφθασε στην κερδοφορία το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η εταιρεία αναφέρει ότι το 60% των αιτήσεων δανείων για το 2019 έχει πλήρως αυτοματοποιηθεί και εγκριθεί σε πραγματικό χρόνο.

Σε αυτόν τον τομέα δραστηριοποιείται και η ελληνική FinTech, Spin Analytics που συμμετείχε στο πρόσφατο διαγωνισμό του Techcrunch Disrupt στο Βερολίνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις