Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Game of Thrones: 16 εκατ. δολάρια πωλήσεις στο eBay το 2018 και προσοχή στα κατεβάσματα!

Με αφορμή τον 8ο και τελευταίο κύκλο του Game of Thrones (GoT) η eBay ανακοίνωσε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία ενώ η Kaspersky προειδοποιεί και συμβουλεύει για όσους κατεβάζουν τα επεισόδια από ανεπίσημες και πειρατικές πηγές.

Το προηγούμενο έτος οι fans της σειράς ξόδεψαν πάνω από 16 εκατ. δολάρια σε προϊόντα σχετικά με τη σειρά GoT ενώ
κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 εβδομάδων οι χρήστες ανά τον κόσμο αναζήτησαν το ‘’Game of Thrones’’ πάνω από 15.000 φορές. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του κόσμου δαπανήθηκε για την αγορά της DVD συλλογής των 7 σεζόν συνολικά αγοράστηκαν 870 κομμάτια, αξίας άνω των 110.700 δολαρίων.

Το πιο ακριβό αντικείμενο στο eΒay, σχετικό με τη σειρά, ήταν ένα σετ σπάνιων καρτών που απεικονίζουν τους ήρωες της σειράς, το οποίο αγοράστηκε στα 9.995 δολάρια ενώ το πιο δημοφιλές προϊόν ανάμεσα στους καταναλωτές ήταν ξύλινα μουσικά κουτιά, χαραγμένα με την επωνυμία του Game of Thrones.

Σύμφωνα με τους χρήστες του eΒay, ο οίκος των Stark κέρδισε τη μάχη για την κυριαρχία του Westeros, καθώς αγοράστηκαν τον τελευταίο χρόνο πάνω από 60.000 προϊόντα με το έμβλημα των Stark. Η δεύτερη θέση ανήκει στον οίκο των Targaryen με πάνω από 47.000 παραγγελίες και η τρίτη στον οίκο των Lannister (με πάνω από 20.000).

Οι fans του Game of Thrones επέλεξαν ως τον πιο αγαπημένο χαρακτήρα της σειράς την Daenerys Targaryen. Οι αγορές των χρηστών ανά τον κόσμο με προϊόντα σχετικά με την «μητέρα των δράκων» ξεπέρασαν τα 800.000 δολάρια.

Προσοχή στα downloads

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, τα “Game of Thrones”, “The Walking Dead” και “Arrow” είναι οι σειρές, που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των crackers.

Πρώτο στη λίστα και τις δύο χρονιές ήταν το Game of Thrones το οποίο το 2018 αντιπροσώπευε το 17% του συνόλου του “μολυσμένου” πειρατικού περιεχομένου, με 20.934 χρήστες να έχουν δεχτεί επίθεση, ακολουθούμενο από τα The Walking Dead με 18.794 και Arrow με 12.163.
Μάλιστα, σε κάθε περίπτωση που παρατηρήθηκε, οι διανομείς κακόβουλου λογισμικού επέλεξαν το πρώτο και τελευταίο επεισόδιο κάθε σεζόν.

Μια λύση είναι να σκανάρετε το κάθε επεισόδιο που κατεβάζετε και φυσικά θα πρέπει να προσέχετε να έχει κατάληξη avi, mkv ή mp4 και όχι exe ή οτιδήποτε άλλο που δεν έχει σχέση με video. Τέλος, αποφύγετε αυστηρά sites που ζητάνε στοιχεία σας για να κατεβάσετε τα αρχεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις