Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η εταιρεία που ανοίγει οκτώ νέα καταστήματα κάθε μέρα!

Από τη φωτογραφία ίσως ή και από την ξέφρενη ανάπτυξη θα έχετε ίσως καταλάβει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται στην Κίνα και είναι στην ουσία ένας “Γρηγόρης”.

Η Luckin Coffee ιδρύθηκε το 2017 από την Jenny Qian Zhiya, έχει την έδρα της στο Πεκίνο, έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 550 εκατ. δολάρια και πλέον είναι στο πάνθεον των κινεζικών μονόκερων ενώ φημολογείται ότι ετοιμάζεται για IPO στις Η.Π.Α..
Από την άλλη, πολλοί είναι αυτοί (και ο γράφων) που πιστεύουν ότι η Luckin Coffee δεν είναι Startup, είναι απλά μια αλυσίδα γρήγορου καφέ που κάνει παραδόσεις και έχει ένα app.

Παρότι δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής των Startbucks, θεωρείται μεγάλος ανταγωνιστής της αμερικανικής αλυσίδας που παίζει δυνατά στην Κίνα εδώ και πολλά έτη. Το γεγονός ότι πρόκειται για μικρά καφέ μπορεί και ανοίγει ταχύτατα νέα καταστήματα σε όλη την επικράτεια της Κίνας με σχετικά χαμηλό κόστος.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία άνοιγε 3 καταστήματα την ημέρα και λίγους μήνες μετά, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, ανοίγει οκτώ καταστήματα την ημέρα! Και έχει περίπου 2.700 καταστήματα σήμερα. Η Starbucks έχει πάνω από 3.600 καταστήματα στην Κίνα, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία “παίζει” δυνατά στα social media και ειδικά στο Weibo, το κινεζικό Twitter, όπου η Luckin Coffee έχει διπλασιάζει τους followers μέσα σε λίγους μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις