Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H γερμανική GetYourGuide σηκώνει 500 εκατ. ευρώ από Softbank!

H βιομηχανία τουριστικών δραστηριοτήτων φαίνεται να έχει τεράστια δυναμική αν κρίνουμε τόσο από τον αριθμό των Startups όσο και από τις επενδύσεις VC. Για παράδειγμα η Γερμανική GetYourGuide, παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από κάποια πλευρά, σηκώνει 500 εκατομμύρια ευρώ από το Vision Fund της Softbank.

H GetYourGuide είναι ένα marketplace τουριστικών δραστηριοτήτων σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, στον κατάλογό της έχει πάνω από 35.000 και προσφέρει παράλληλα και τη δυνατότητα απευθείας κρατήσεων σε αυτές τις δραστηριότητες και επισκέψεις.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 στο Βερολίνο και μέχρι σήμερα έχει σηκώσει περίπου 150 εκατ. ευρώ σε 7 γύρους. Η νέα χρηματοδότηση, εάν τελικά ολοκληρωθεί, θα εκτοξεύσει την αξία της εταιρείας σε 1,6 δις Ευρώ και θα πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη επένδυση της Softbank στην Ευρώπη μέσα σε ένα μήνα μια και έχει προηγηθεί αυτή στην Wirecard.

Όπως προαναφέραμε ο τομέας των τουριστικών δραστηριοτήτων είναι μια εξαιρετικά αναπτυσσόμενη αγορά με μεγαθήρια από τον κόσμο των κρατήσεων δωματίων και ξενοδοχείων να μπαίνουν σε αυτή, όπως για παράδειγμα η AirBnB αλλά και η Google, ενώ υπάρχουν δεκάδες μικρές και μεγάλες Startups που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν μερίδιο αγοράς, όπως για παράδειγμα η Klook.

Clio Muse, GrekAddict, HolidayEmotions είναι μερικές ελληνικές Startups που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις