Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Glovo: Νέα χρηματοδότηση 150 εκατ. Ευρώ για παραδόσεις κατά παραγγελία

Η ισπανική εταιρεία delivery on demand Glovo μόλις ολοκλήρωσε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ με την Lakestar να ηγείται και με τη συμμετοχή των Drake, Korelya και Idinvest, σύμφωνα με το VentureBeat.

Η Glovo ιδρύθηκε το 2015 στη Βαρκελώνη και δημιούργησε μια ταχέως αναπτυσσόμενη υπηρεσία παράδοσης κατά παραγγελία, η οποία χρησιμοποιείται συχνά από τους πελάτες για την παραγγελία φαγητού χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτό.

Η Glovo σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να προσλάβει περισσότερους developers για την ομάδα της και να αναπτύξει νέες υπηρεσίες έτσι ώστε  να γίνει “η εφαρμογή για την πόλη“, αναφέρει το δελτίο τύπου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Oscar Pierre, δήλωσε στο VentureBeat ότι η Glovo δεν δίνει προτεραιότητα στην αμερικανική αγορά, αλλά επικεντρώνεται στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Ταυτόχρονα όμως η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βγαίνει από δύο αγορές, τη Χιλή και την Αίγυπτο.
Η Glovo δραστηριοποιείται στην Χιλιανή αγορά για περίπου δύο χρόνια και ο λόγος για την απόφαση ήταν ότι δεν μπόρεσε να διατηρήσει το μερίδιό της στην αγορά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Η Glovo έκλεισε απότομα τις δραστηριότητές της στην Αίγυπτο – συγκεκριμένα στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια – όπου και λειτουργούσε για λιγότερο από ένα χρόνο.

Στην Ελλάδα υπάρχει η Stoferno.gr η οποία έχει αρχίσει να επεκτείνεται σε περιοχές της Βόρειας Αθήνας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις