Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Binance: Εκλάπησαν bitcoin 40 εκατομμυρίων δολαρίων!

Crackers έκλεψαν περισσότερα από 7.000 bitcoin από τo Exchange Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια σε όγκο συναλλαγών στον κόσμο.

Η Binance ανακοίνωσε ότι μια “παραβίαση ασφαλείας μεγάλης κλίμακας” ανακαλύφθηκε στις 7 Μαΐου, διαπιστώνοντας ότι τρίτοι είχαν πρόσβαση σε κλειδιά API χρηστών, κωδικούς πιστοποίησης δυο βαθμών και “ενδεχομένως άλλες πληροφορίες“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Changpeng Zhao.
Ως αποτέλεσμα, οι ψηφιακοί κλέφτες ήταν σε θέση να αποσύρουν περίπου 41 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin από το Exchange.

Η αποκάλυψη ήρθε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του Zhao ότι το Binance πραγματοποιούσε “κάποια απρογραμμάτιστη συντήρηση“, γράφοντας ότι “funds are #safu.”
Ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί όλοι οι επηρεαζόμενοι λογαριασμοί με την παραβίαση να επηρέασε μόνο το 2% των συνολικών χαρτοφυλακίων bitcoin, στο λεγόμενο “Hot Wallet”.
Όλα τα άλλα πορτοφόλια μας είναι ασφαλή και άθικτα“, είπε o Zhao, προσθέτοντας:
Οι χάκερ είχαν την υπομονή να περιμένουν και να εκτελέσουν καλά προετοιμασμένες ενέργειες μέσω πολλαπλών, φαινομενικά ανεξάρτητων, λογαριασμών στην πλέον κατάλληλη στιγμή. Η συναλλαγή ήταν δομημένη κατά τέτοιο τρόπο που πέρασε τους υφιστάμενους ελέγχους ασφάλειας. Ήταν ατυχές το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να εμποδίσουμε τις αναλήψεις πριν αυτές εκτελεστούν“.

Οι καταθέσεις και οι αναλήψεις στο Binance έχουν προσωρινά σταματήσει μια και οι crackers μπορεί να ελέγχουν ακόμα ορισμένους λογαριασμούς χρηστών.

To Exchange θα χρησιμοποιήσει το Ταμείο Ασφαλούς Κεφαλαίου για Χρήστες (Ταμείο SAFU) που έχει συστήσει για την κάλυψη της ζημίας.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη διαφάνεια και θα εκτιμούσαμε την υποστήριξή σας“, δήλωσε ο Ζάο την Τρίτη.

Μετά την ανακοίνωση, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων σημείωσαν σημαντικές απώλειες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις