Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΣΕΚΕΕ: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ΑμεΑ

Ο ΣΕΚΕΕ συμμετέχει στο Alter Weekend, το φεστιβάλ και έκθεση για άτομα με αναπηρία, που θα πραγματοποιηθεί 10-12 Μαΐου στο HELEXPO στο Μαρούσι.

Καινοτομικές επιχειρήσεις και Startups που αναπτύσσουν εφαρμογές και υπηρεσίες προς ΑΜΕΑ, θα βρεθούν στο περίπτερο DigitalGreece του ΥπΨηΠΤΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του “Technology Helps Society”, δίνοντας μια νέα πνοή και ενδιαφέρον στους επισκέπτες της εκδήλωσης, προβάλλοντας το κοινωνικό πρόσωπο των εταιρειών, ενώ παράλληλα επιδιώκει να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες που, περισσότερο από ποτέ, διευκολύνουν την καθημερινότητά τους σε όλους τους τομείς.

Οι εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο Alter Weekend είναι οι: Accesslab, AGO simulations, BrainInsurTech, NableSolutions, Nous4Health, stoferno.gr, The Happy Art, Trimsignal, Vidavo και Weddin.

Το Alter Weekend είναι ένα τριήμερο με εκδηλώσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, συνάντησης πολιτών και θεσμών. Συνδυάζεται με έκθεση και δυνατότητα live δοκιμών των καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών για Άτομα με Αναπηρία, καθώς και ενημέρωσης του κοινού για τα προβλήματα της συγκεκριμένης ομάδας, που αντιστοιχεί παγκοσμίως στο 10% του πληθυσμού.

Στο αθλητικό μέρος ξεχωρίζει η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2019, καθώς και οι παρουσιάσεις παραολυμπιακών αθλημάτων από την ΕΑΟΜ ΑμεΑ (boccia, μπάντμιντον, τζούντο, κτλ.) όπως επίσης αγώνες επίδειξης καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο από την ΟΣΕΚΑ.
Στο θεσμικό μέρος ξεχωρίζει η συζήτηση των υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων με θέμα την Αθήνα σαν προσβάσιμη πόλη.

Στο πολιτιστικό μέρος θα υπάρξει προβολή ταινίας με δυνατότητα παρακολούθησης από τυφλούς και κωφούς, καθώς και παραστάσεις-έκπληξη (flash mob) από ομάδες καλλιτεχνών ΑμεΑ., στους χώρους της διοργάνωσης και σε κεντρικά σημεία των Αθηνών.

Υπό την Αιγίδα: Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις