Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χάκερς χτύπησαν την Amazon, εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μπορεί να έκαναν “φτερά”!

Στόχος εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης έγινε η Amazon, με τους χάκερς να καταφέρνουν να “σπάσουν” τα μέτρα ασφαλείας της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο και να κλέβουν ένα τεράστιο ποσό από τους λογαριασμούς των εμπόρων της πλατφόρμας.

Οι επιθέσεις έγιναν το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου 2018 με την Amazon να δηλώνει πως οι εισβολείς κατάφεραν και μπήκαν σε λογαριασμούς 100 εμπόρων, παίρνοντας μετρητά είτε από δάνεια είτε από πωλήσεις, μεταφέροντας τα σε δικούς τους τρίτους λογαριασμούς. Η εταιρεία, όπως δήλωσε, ακόμα δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει πως κατάφεραν να παραβιάσουν τα συστήματα ασφαλείας της και να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, όμως πιστεύει πως με κάποιο τρόπο οι επιτιθέμενοι άλλαξαν τα στοιχεία του λογαριασμού στην κεντρική πλατφόρμα του πωλητή στους λογαριασμούς τους στις Barclays και Prepay Technologies.

Η νομική υπηρεσία της Amazon έχει ζητήσει από δικαστήριο του Λονδίνου να της επιτρέψει να έχει πρόσβαση στις κινήσεις λογαριασμών των εμπόρων, προκειμένου να βρει το νήμα καθώς έχουν μπλεχτεί με τις υπόλοιπες συναλλαγές και πρέπει να διαχωριστούν” όπως δήλωσε η εταιρεία, η οποία υποστήριξε πως οι δράστες μπορεί να ξεκινήσουν σειρά από παραπλανητικά emails στους εμπόρους για να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα λογαριασμών. Τα έγγραφα που ζητήθηκαν από τους δικηγόρους του Amazon θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με πληροφορίες για να “διερευνήσουν την απάτη, να εντοπίσουν και να επιδιώξουν τους παραβάτες, να εντοπίσουν τον εντοπισμό των υπεξαιρεθέντων κεφαλαίων, να θέσουν τέλος στην απάτη και να αποτρέψουν μελλοντικές παραβιάσεις”.

Η ανακοίνωση της Amazon δεν παρέχει λεπτομέρειες για το πώς οι χάκερς ήταν σε θέση να προσθέσουν λεπτομέρειες από τις πρόσθετες τράπεζες στους λογαριασμούς των εμπόρων. Μία από τις μονάδες Amazon που κατονομάζονται να έχει δεχτεί επίθεση, είναι η Amazon Capital Services UK, η οποία παρέχει δάνεια ενός έτους στους εμπόρους, ενώ μόλις πριν από 2 μέρες η Amazon διευκρίνισε πως έχει εκχωρήσει σε εμπόρους της πλατφόρμας της πάνω από 1 δισ. δολάρια σε δάνεια, ενώ δεν είναι γνωστό πόσα χρήματα έχουν καταφέρει να κλέψουν οι χάκερς οι οποίοι βρήκαν μέσα στους λογαριασμούς λεφτά όχι μόνο από τα δάνεια αλλά και από τις πωλήσεις τα οποία και έκλεψαν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις