Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Lilium αποκαλύπτει το πενταθέσιο ιπτάμενο ταξί της μετά την παρθενική του πτήση

Η Lilium, μια Startup με έδρα το το Μόναχο που αναπτύσσει ιπτάμενα ταξί, αποκάλυψε ένα νέο πενταθέσιο πρωτότυπο και ανακοίνωσε ότι η παρθενική πτήση ολοκληρώθηκε επιτυχώς νωρίτερα αυτό το μήνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Lilium Jet – το ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) της εταιρείας – έφτασε στον ουρανό αλλά είναι η πρώτη φορά για ένα πενταθέσιο όχημα.
Το νέο πρωτότυπο τροφοδοτείται από 36 ηλεκτροκίνητες αεριωθούμενες μηχανές για να απογειωθεί και να προσγειωθεί κατακόρυφα, επιτυγχάνοντας παράλληλα “αξιοσημείωτα αποδοτική οριζόντια πτήση ή κανονική πτήση”, λέει η Lilium.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Lilium, Ντάνιελ Γουέγκαντ, περιέγραψε στο TechCrunch τη δοκιμαστική πτήση, ως ένα τεράστιο βήμα για να γίνει πραγματικότητα η αστική αεροπορική μετακίνηση. Το νέο jet απέδωσε στον ουρανό όπως προέβλεπαν τα μοντέλα της εταιρείας και οι δοκιμές εδάφους, επιβεβαιώνοντας την ομάδα Lilium.
Η σημασία των πέντε θέσεων δεν πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς η Lilium δεν είναι επιχείρηση σχεδιασμού και κατασκευής αεροσκαφών, αλλά θεωρείται μια εταιρεία υπηρεσιών μετακίνησης, παρόμοια με την Uber, αλλά στον ουρανό.

Με μέγιστη ταχύτητα 300 χλμ. και αυτονομία 300 χλμ., η Lilium ισχυρίζεται ότι το jet της είναι ικανό να ολοκληρώσει πολύ μεγαλύτερες διαδρομές από ό, τι η πλειοψηφία των ανταγωνιστών της. Στους ανταγωνιστές της ανήκει η γερμανική Volocopter που αναπτύσσει επίσης ένα πενταθέσιο ηλεκτροκίνητο ιπτάμενο όχημα κατακόρυφης απογείωσης που θα λειτουργεί ως ιπτάμενο ταξί. Επίσης, τη Lilium ανταγωνίζεται η γερμανική Startup eVolo, καθώς επίσης και οι αμερικανικές Terrafugia και Joby Aviation.

 

Ο Γουέγκαντ αποκάλυψε επίσης ότι η Lilium αναμένει να είναι πλήρως λειτουργική σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2025. Ωστόσο, οι δοκιμαστικές υπηρεσίες θα ξεκινήσουν νωρίτερα σε αρκετές τοποθεσίες.
Η εταιρεία συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση της Α’ Γύρου, ένα χρόνο πριν, ενώ φέτος έλαβε χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων για το Β’ Γύρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις